Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lily Collins svar på kritiken mot serien ”Emily in Paris"

”Emily in Paris” en stor snackis efter succén på Netflix.
Lily Collins både producerar och spelar huvudrollen i ”Emily in Paris”.
Foto: Netflix

”Emily in Paris” har hyllats – men också hånats.

Nu svarar några av skådespelarna på kritiken.

”Emily in Paris” är en av de hetaste serierna på svenska Netflix.

Men i Frankrike, där serien utspelar sig, har den hånats och mötts av kritik. Tidningen Les Inrockuptibles har tidigare skrivit att människor ”skrattar åt serien”. Andra har menat att den inte känns autentisk, utan bygger på fördomar och klyschor om Frankrike samt innehåller flera faktafel.

I serien får vi följa amerikanska Emily som flyttar från Chicago till Paris för att arbeta i PR-branschen, och väl på plats blir det en rejäl kulturkrock och både det ena och det andra händer.

Nu kommenterar Lily Collins, som spelar Emily i serien samt står som producent, kritiken.

– Hur nedslående det än kan vara att läsa den typen av saker, så är det också en gåva: Du ges möjlighet till förbättring, säger hon till Vogue.

”Jag tycker att de har rätt”

Om serien skulle förlängas med en andra säsong kommer Lily Collins att försöka ”utveckla handlingen” en aning, dels till följd av kritiken.

Den franske skådisen Lucas Bravo, som spelar Gabriel i serien, har tidigare sagt att han faktiskt håller med om kritiken – till viss del.

– Jag tycker att de har rätt, på sätt och vis. Vi porträtterar klichéer och vi porträtterar en enda version av Paris. Paris som är en av städerna med mest mångfald i världen, säger han, enligt Cosmopolitan.

Svensken i ”Emily in Paris”

I ”Emily in Paris” finns även en svensk skådespelare, om än i en miniroll: Axel Granberger.

Han har tidigare berättat för Expressen om uppståndelsen efter succén.

– Det är häftigt att se vad stor makt Netflix har. Jag är med i, jag vet inte, en och en halv minut? Inte ens det. I en serie på Netflix. Och kolla alla meddelanden, bilder och sånt som skickas. Tänk då om man gör en hel serie.

Även Axel Granberger har märkt av kritiken då han bor i Frankrike.

– Den är otroligt populär men jag tror att här i Frankrike är det en serie som du tycker om att hata. Folk kritiserar den jättemycket men samtidigt är den nummer ett på Netflix, förstår du vad jag menar? Men jag tror inte man ska ta det så allvarligt, ibland är det skönt att ha klyschor i livet.

Stranger Things en av de serier som återupptas.