Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Laila och Niclas hoppar av storsatsningen

"Det hade varit väldigt roligt men det blev ett förs stort kliv in i våra liv" , säger Laila bagge om avhoppet. Foto: Diane Keijzer
Laila Bagge och Niclas Wahlgren tackar nej till att bygga sitt hus inför kamerorna.
Det avslöjade Expressen i morse.
- Det hade varit roligt, men det här blev olyckligt, säger Laila Bagge till Expressen.

FAKTA

Här är alla turer kring husbygget


1/5 Expressen kan avslöja att TV4 Plus planerar att sända ett program där tittarna får följa Laila Bagge Wahlgren och Niclas Wahlgren under deras husbygge. Paret skulle få arvode och en rad affärer och byggfirmor var intresserade att synas i samband med programmet.
2/5 En av företagarna som kontaktats för att vara med berättade att han skulle få betala 500 000 kronor för att få synas i programmet. Uppgifter som dock förnekades av produktions-bolaget Titan.
4/5 Laila och Niclas hotar att dra sig ur, Efter den stora uppmärksamheten som programplanerna skapat, bland annat hånades makarna vid TV4:s humorgala, tvivlar de inför en medverkan. "Vi vill inte göra något dåligt, utan något fint och roligt", säger Laila.
5/5 För att undvika felaktiga spekulationer om hur drömhuset ska finansieras talar makarna Wahlgren ut i Expressen. De berättar att de har lån på mångmiljonbelopp på så väl tomten som huset. "Det finns ingenting som heter att man får ett hus", säger Laila.

Expressen kunde som första tidning berätta att TV4 plus hade långt gångna planer på ett program där tittarna fick följa Laila Bagges och Niclas Wahlgrens bygge av deras nya hus vid Kottlasjön på Lidingö utanför Stockholm. I dag har nyheten citerats av flera andra medier.

Bli publikmagnet

Realityproduktionen var menad att börja sändas i höst och skulle bli kanalens stora publikmagnet.
Inredningsaffärer, köksbutiker och byggfirmor stod i kö för att få visa upp sina produkter i rutan.
Prislappen för att få vara med ska ha varit 500 000 kronor.
Erbjudandet ska ha kommit från pr-företaget Venue Media, på uppdrag av tv-produktionsbolaget Titan.

"Vi har tagit lån"

Mediestormen tog fart, och därför valde Laila Bagge och Niclas Wahlgren att gemensamt i Expressen förklara:
- Det har aldrig varit tal om att vi skulle få det här finansierat. Vi har tagit lån för att klara av det här, och har det sedan tidigare också. Det finns ingenting som heter att man får ett hus.
Och nu kan Expressen berätta att det inte blir något husbyggarprogram för Laila Bagges och Niclas Wahlgrens del.
De väljer att tacka nej till TV4 plus.
- Det blev olyckligt, vi hade inte hunnit titta på det här fullt ut. När nyheten kom ut fick vi skynda på och tänka till. Och till slut kändes det inte rätt. Vi vill behålla den privata sfären för oss själva, säger Laila Bagge till Expressen.

"Hade varit väldigt roligt"

Hon fortsätter:
- Det hade varit väldigt roligt, men det blev som sagt för privat. Ett för stort kliv in i våra liv.
Vad säger du om uppståendelsen och vissa spekulationer kring programmet och husbygget?
- Det är fånigt att spekulera kring saker man inte vet någonting om. Och det blir till slut till en sanning om de framförs tillräckligt ofta. Jag har lärt mig att knipa igen till dess saker och ting är klart. PÅ den här tomten ska huset byggas. Foto: Stefan Söderström
Vad säger TV4 plus om att ni tackar nej nu då?
- Vi har en lång relation ihop och jag går in och ut ur det huset varje dag. Det är inga hard feelings, säger Laila Bagge.