Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Josephine Bornebusch om "Solsidan"-succén: Helt sjukt

Josephine Bornebuschs karaktär Mickan i humorserien "Solsidan" är gift med Johan Rheborgs Fredde. "Det var fantastiskt att vara gift med Johan", säger hon.
Foto: Erik Zetterberg
LOS ANGELES. Josephine Bornebusch är hetare än någonsin som Mickan i "Solsidan". Men själv har hon inte riktigt greppat uppståndelsen.
Just nu befinner hon sig i Los Angeles där hon på håll följer seriens framgång.
- Det är helt sjukt! säger skådespelerskan lyckligt.

FAKTA

Felix Herngren om karaktärerna i "Solsidan"


ANNA SVENSSON (Mia Skäringer) Helt klart den som har mest förankring i verkligheten. Hon är tjejen som vill passa in och vara en i gänget, men som ändå känner ett utanförskap. När vi pratade runt fick vi intrycket att det är en vanlig känsla

ALEX LÖFSTRÖM (Felix Herngren) Alex är den karaktär som ligger närmast en vanlig svennebanan Han är den klassiske svenske mannen. Han vill ta ansvar, men tycker att det är jobbigt att fatta egna beslut.

MIKAELA SCHILLER (Josephine Bornebusch) Vi tyckte det var roligt att skapa en karaktär som på ytan framstår som den underordnade, men som får exakt som hon vill tack vare kvinnlig list.

FREDRIK SCHILLER (Johan Rheborg) Det är viktigt att balansera karaktärerna mot varandra statusmässigt. Fredde är oerhört framgångsrik i jobbet, men något av en loser hemma.

OVE SUNDBERG (Henrik Dorsin) Jag älskar Oves karaktär. Han har väldigt låg status bland de som han tror är hans vänner. Men eftersom han har en social skruv som inte bara är lös utan borta så får han sin vilja igenom.

ANETTE SUNDBERG (Malin Cederbladh) Menlös. Färglös. Hon är som ett glas vatten. Det kändes väldigt kul att väva in en så pass genomtråkig person .

Josephine Bornebusch, 28, är ledigt klädd med håret i en tofs när Expressen möter henne på ett hotell i Beverly Hills.
- Tydligen har Mickan blivit en riktig stilikon. Folk mejlar produktionen och frågar vad hon har på sig i programmet, skrattar Josephine.
- Vi har inte samma smak. Hon är för matchad. Min karaktär är ju en helt galen person, säger den folkkära skådespelerskan och berättar att hon både vill "aga och vagga" sitt alter ego.
Du sågs nyligen på paparazzi-bilder med din kompis Alexander Skarsgård. Drömmer du om en karriär som hans här borta?
- Alex är fantastiskt duktig och har verkligen kämpat för att komma dit han är. Jag beundrar och unnar honom all framgång. Jag vet inte om jag själv har ork att börja om från början. Men skulle jag få ett erbjudande så absolut, säger hon och tillägger:
- Jag och min kille hade en lucka i schemat och passade på att åka hit på en längre semester. Det är skönt att slippa svensk vinter.

"Fantastiskt att var gift"

I "Solsidan" är Josephines karaktär gift med en neurotisk och hunsad Johan Rheborg.
- Det var fantastiskt att vara gift med Johan! Han är så jävla bra. Från början misstänkte vi att jag kanske var för ung för rollen, men så fort vi läste manuset tillsammans stod det klart: vi ÄR gifta, säger skådespelerskan och säger att en stor del av seriens framgång beror på igenkänningsfaktorn.
- Jag fick ett sms av Johan häromdagen där han skrev: "Sitter på Riche. Många Mickan i lokalen. Rea på Schuterman", säger Josephine och refererar till ett avsnitt där Rheborg blir tvungen att ta med sig parets vattenkoppssjuka barn till jobbet för att Mickan ska gå på exklusiv märkesrea.

"En himla rolig inspelning"

Josephine Bornebusch har jobbat som skådespelerska sen hon var 16 år.
I en av hennes första filmer, "Järngänget" spelade hon mot nyligen bortgångne Emil Forselius.
- Det är nästan tio år sedan nu och vi hade ingen direkt kontakt i dag.
- Men det var en himla rolig inspelning. Emil var fantastisk att jobba med. Det som hänt är så otroligt sorgligt, säger skådespelerskan om kollegans självmord.