Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jesper Börjesson tar över "Nyhetsmorgon" efter Lasse Bengtsson

Lasse Bengtsson lämnar "Nyhetsmorgon Lördag". Nu är det klart att hans ersättare blir Jesper Börjesson.
Efter Lasse Bengtssons avhopp från TV4 - nu kan Expressen berätta att Jesper Börjesson tar över "Nyhetsmorgon Lördag".
Programmet kan komma att göras om helt.
- För mig är det ett drömprogram men det är starkt förknippat med Lasse och vi ska se vad vi kan göra med det nu, säger Jesper Börjesson.

FAKTA

Jesper BörjessonÅlder:
38 år.
Bor: Lidingö, Stockholm.
Aktuell: Som Lasse Bengtssons ersättare i "Nyhetsmorgon Lördag".
Bakgrund: Kommer från Kvidinge i Skåne. Gick tvåårig journalistutbildning på folkhögskola i Jönköping. Är programledare för "Nyhetsmorgon" sedan 2006.

Lasse BengtssonÅlder: 58 år.
Bor: I Stockholm.
Aktuell: Inom kort i Kabul, Afghanistan. Som informationssamordnare för Svenska Afghanistankommittén.
Bakgrund: Började som journalist 1972 på närradion i Malmfälten. Efter det har han bland annat jobbar som utrikeskorrespondent i New York. Började på TV4 1990. Har lett "Nyhetsmorgon Söndag" och varit nyhetsankare samt lett "Misstänkt".

Tidigare i år sa Lasse Bengtsson, 58, upp sig från TV4 och lämnade kanalen för arbete som informationssamordnare för Svenska Afghanistankommittén efter 17 år på TV4.

"Väldigt glad"

- Jag är väldigt glad för de här åren med alla fantastiska arbetskamrater, men nu känner jag att jag vill testa något annat, sa Lasse Bengtsson i juli.
I går kunde Resumé berätta att Bengtsson redan vid årsskiftet, innan det nya jobberbjudandet kom, slutit ett avtal om avgångsvederlag med TV4 om 1,3 miljoner. Avgångsvederlaget erbjöds alla som fyllt 55 år eller hade varit med sedan starten.

"Hindra mig"

- Jag är tacksam för att de inte försökte hindra mig att ta det, säger Bengtsson.
Nu kan Expressen avslöja att det blir Jesper Börjesson, som tidigare hoppat in för Lasse i "Nyhetsmorgon Lördag", som tar över.
- Jag kör till och med valet till att börja med. Det är jättekul och ett drömprogram för mig, säger Jesper Börjesson.
Programmet kan nu komma att göras om helt.

Utveckling på gång

- Vi är inne i en process där vi ska se vad man kan göra med programmet. Det pågår ett utvecklingsarbete, säger Jesper Börjesson som gärna blir permanent ersättare.
- Det beror på vad man kommer fram till och om jag får förfrågan. Jag tänker kortsiktigt, men det är ett av de roligaste programmen att göra som journalist. Jag måste sätta min egen prägel på det, säger Jesper Börjesson.