Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Hos Jihde" börjar i december

PRATPROGRAM. I december börjar Peter Jihdes egna talkshow att sändas i SVT. I "Hos Jihde" ska speciellt inbjudna gäster intervjuas på lördagskvällarna.
Peter Jihde, SVT:s störste stjärna, får en egen talkshow.
Expressen kan i dag avslöja att han med start i början av december bjuder in gäster till "Hos Jihde".
- Det blir ett intervjuprogram med personer som Peter är nyfiken på, bekräftar Magdalena Löfström på SVT.

FAKTA

Peter Jihde
Född: 12 juli 1971.
Familj: Dottern Mollie, flickvän.
Bor: Stockholm.
Arbete: Journalist på SVT-sporten sedan 2001, dessförinnan på TV4 som han lämnade efter ett bråk under handbolls-VM.
Idrottsmeriter: Gallrades bort vid sista uttagningen till Smålands Tv-pucklag, besegrade Jonas Björkman i tennis en gång som 13-åring, har handicap 9 i golf.
Aktuell: Med egna pratshowen "Hos Jihde".

Peter Jihde, 35, har guidat oss genom olympiska spel, VM i fotboll och alpina mästerskap. Han har även hunnit med att dua kungen och kungabarnen under intervjuer och har utsetts till Sveriges sexigaste tv-sportpersonlighet.

Förebild är Hyland

Det har länge spekulerats vad som ska bli nästa steg för mannen som har Lennart Hyland som förebild. Med start 2 december blir Peter Jihde SVT:s dragplåster på lördagskvällarna under vintern och våren. Programmet blir en halvtimme långt och sänds 21.45. Namnet på showen: "Hos Jihde". - Det stämmer att arbetet pågår med "Hos Jihde. Det blir ett pratprogram med en eller två speciellt inbjudna gäster varje lördag, säger Magdalena Löfström på SVT. - Vilka som ska gästa är inte klart ännu, men det blir personer som Peter är nyfiken på och vill veta mer om. Men det är inte enda nyheten kring "Hos Jihde". Om bara någon vecka eller två tar den före detta TV4-medarbetaren upp kampen med forna kollegan Patrick Ekwall vad gäller bloggandet.

Blogg inför premiären

Inför urpremiären av programmet börjar Peter Jihde att blogga på blogger.com. Namnet givetvis "Hos Jihde". - Det är meningen att bloggen ska fungera som input till programmet. Det är ett spännande inslag, säger Magdalena Löfström vidare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!