Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HBO Nordic oktober 2020: Alla nya serier och filmer

På grund av covid-19 har tv-serien Riverdale infört en ny policy när det gäller intima scener
Nicole Kidman, Hugh Grant och Ethan Hawke – tre av de stora namnen i nyheterna från HBO Nordic i oktober 2020.Foto: HBO Nordic/SHOWTIME
Foto: Showtime/HBO
Nicole Kidman och Hugh Grant i thrillerserien ”The undoing” på HBO Nordic.Foto: NIKOTAVERNISE.COM / HBO

Nicole Kidman och Hugh Grant spelar äkta par i thrillerserien ”The undoing” i regi av Susanne Bier och Ethan Hawke kämpar mot slaveri i miniserien ”The good lord bird”.

Här är hela listan på alla nyheter på HBO Nordic under oktober 2020.

HBO Nordic presenterar dessutom en ny svensk serie, som bygger på boken ”Björnstad” av Fredrik Backman – författaren bakom ”En man som heter Ove”.

Här listar vi alla nya serier, nya säsonger och filmtitlar – i datumordning – på HBO Nordic i oktober 2020.

Nya tv-serier på HBO Nordic i oktober 2020

1 oktober – Other parents, säsong 1-2

En grupp hippa föräldrar bestämmer sig för att starta en ny form av gemensamt daghem och reflekterar i bästa mockumentära stil över sina mycket personliga upplevelser av institutionsvärlden och uppväxt i allmänhet. Med Lavinia Wilson, Jasin Challah och Nadja Becker

1 oktober – Lazor wulf

Animerad serie från Adult Swim som följer en varg som bär laser på ryggen och tror att kärleken inte har några gränser och att allt prat om Gud är en stor lögn.

3 oktober – Warrior, säsong 2

Actionfyllt kriminaldrama från San Franciscos Chinatown i slutet av 1800-talet. Serien följer Ah Sahm som utvandrar från Kina till San Francisco under mystiska omständigheter och blir en lejd mördare hos en av Chinatowns främsta kriminella klaner.

5 oktober – The good lord bird

Ethan Hawke gör huvudrollen som John Brown som kämpar mot slaveriet i 1800-talets Amerika. En humoristisk och dramatisk berättelse om rasers, religionernas och könens ständigt föränderliga roller i det amerikanska samhället.

7 oktober – The walking dead, säsong 10

Efter att ha besegrats och splittrats av Virginia och hennes flock är gruppen nu utspridd. Morgans sista meddelande i slutet av förra säsongen uppmuntrade gruppen att ”bara överleva”, och den här säsongen kommer det att bli klart vad det betyder för var och en av gruppens medlemmar.

9 oktober – Primal

Denna serie från Adult Swim berättar historien om två osannolika allierade och deras försök att navigera i en förrädisk värld. Efter att båda upplevt något traumatiskt i sina liv blir de på ett konstigt sätt varandras enda hopp om att överleva mot en gemensam fiende.

12 oktober – Fear the walking dead, säsong 6

Spin-off-serie på ”The walking” dead som följer en splittrad familj under utbrottet av zombieapokalypsen. Det omgivande samhället börjar sönderfalla och endast de starkaste överlever. Det tvingar den dysfunktionella familjen att antingen börja på nytt eller acceptera den mörka sidan.

18 oktober – Björnstad

Premiär för en ny svensk serie, som bygger på boken ”Björnstad” av Fredrik Backman. Det handlar om en liten ort där hockeyn betyder allt, men också om människorna runtom hockeyn, om idrotten som folkrörelse och hur ett sexualbrott kan splittra ett samhälle. 

24 oktober – How to with John Wilson

Filmmakaren John Wilson filmar hemligt och tvångsmässigt sina New York-medborgares liv samtidigt som han försöker ge vardagliga råd om relaterade ämnen. Amerikansk dokuserie i sex avsnitt.

26 oktober – The undoing

Grace Sachs (spelad av Nicole Kidman) lever det enda livet hon någonsin ville ha: framgångsrik terapeut, hängiven man (spelad av Hugh Grant) och en ung son som går på en privat elitskola i New York. Över en natt öppnas en klyfta i hennes liv: en våldsam död, en försvunnen man och en kedja av hemska avslöjanden. Skapad av David E Kelly (”Big little lies”, ”Ally McBeal”) och i regi av danska Susanne Bier.

Nya filmtitlar på HBO Nordic oktober 2020

1 oktober – Return to Epipo

Den ungerska dokumentären undersöker sommarlägret Epipo, som på 1980-talet var en plats där barn och ungdomar kunde utforska en magisk värld i rollspel. Men de oskyldiga spelen visade sig ha en mörk baksida där förnedring och övergrepp var en del av ”konceptet”. Nu letar en grupp vuxna som var på Epipo-lägret som barn efter svar på hur det kunde hända. Filmens regissör, Judit Oláh, är en av dem.

7 oktober – Siempre Luis

Dokumentären följer Luis Miranda, Lin-Manuel Mirandas far, under ett år då han driver en hård kampanj för att minska den förödelse som orkanen Maria orsakade i hans hemort Puerto Rico. Miranda gör en stor hjälpinsats och ett av hans mål är att samla in pengar för hjälporganisationerna genom att sätta upp sin sons prisbelönta produktion av Hamilton på ön.

8 oktober – Wild card: The downfall of a radio loudmouth

En berättelse om berömmelse, girighet och självförstörelse. Det handlar om Craig Carton, en berömd sportradiovärd från New York vars omättliga spelberoende kostade honom hans karriär. Carton drev en olaglig biljettförsäljningsaffär och arresterades av FBI den 6 september 2017.

9 oktober – Charm city kings

I det här ungdomsdramat drömmer den 14-åriga pojken Mouse om att bli en del av Midnight Clique, en ökänd grupp motocrossers som kontrollerar Baltimores gator. En dag tar ledaren för Midnight Clique 14-åringen under sina vingar och därifrån börjar drömmen långsamt bli verklighet. 

18 oktober – Lessons of love

I årtionden gjorde Jola det som förväntades av henne. Som sexbarnsmor och hustru till en kränkande make, tog hon på sig smink och färgglada kläder för att låtsas att allt var bra. En dag brister något inuti henne och hon hittar styrkan att lämna sin man och börja leva livet till fullo. Hon umgås med sina vänninor, dansar i Café Smile, skriver dikter och sånger.

22 oktober – Two roads

Denna dokumentär följer musikerna från det tjeckiska bandet Tap Tap, som grundades för 21 år sedan av Šimon Ornest i hopp om att ge människor med funktionsnedsättning en möjlighet att lyckas utanför sin dagliga institutionella vård. En observerande och uppmärksam kamera fångade utvecklingen av personligheterna hos flera av musikerna under flera år.

22 oktober – 537 votes

En dokumentär som beskriver hur den internationella föräldrakampen om sexåriga Elian Gonzalez utlöste en politisk jordbävning i Miami-Dade County år 2000, och svängde resultatet av presidentvalet. Efter valdagen, med segermarginalen över Florida, vann George W. Bush presidentskapet med endast 537 röster. 

Gifte sig med svenska producenten i Chelsea, London