Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

HBO Nordic: Alla nya tv-serier och filmer i juli 2019

Amy Deasismont och Vilhelm Blomgren i tv-serien Gösta av Lukas Moodysson. Foto: Lukas Moodyson/HBO Nordic / HBO Nordic
Rymddrama i ”Killjoys”.

Det finns ett liv efter ”Game of Thrones”. Förutom succéer som ”Chernobyl” kommer nu Lukas Moodyssons serie ”Gösta”.

Här är alla nyheter i HBO Nordics utbud i juli 2019.

Nya tv-serier på HBO i juli

Vilhelm Blomgren spelar en mycket snäll karaktär i ”Gösta”. Foto: LUKAS MOODYSON / HBO NORDIC / MEMFIS FILM

1 juli. Gösta 

Lukas Moodyssons tv-serie med Vilhelm Blomgren som den vänlige 28-årige psykologen Gösta. Han lämnar Stockholm för ett jobb på BUP i en kommun i Småland. Hans dröm är att vara världens snällaste människa, men det är inte helt lätt. De fyra första (av tolv) avsnitten är släppta. 

1 juli. The Loudest voice 

Serie i sju delar om Roger Ailes, grundaren av Fox News. Serien fokuserar på det årtiondet när Ailes blev det amerikanska republikanska partiets inofficiella ledare och när han anklades för sexuella trakasserier, vilket ledde till Ailes fall. Roger Ailes är också nyckeln till Donald Trumps politiska framgångar.

 

1 juli.  Trust me, säsong 1–2 

I desperation stjäl sjuksköterskan Cath Hardacre sin bästa väns identitet, flyttar till Edinburgh och tar jobb som akutläkaren Ally Sutton. Ska hon klara sig utan att bli avslöjad?

 

2 juli. Divorce, säsong 3

Sarah Jessica Parker spelar huvudrollen i serien om Frances som efter drygt tio års äktenskap och två barn vill bryta med maken Robert.  Första säsongen handlar om skilsmässan, andra om livet i sär. När tredje säsongen startar dejtar de på var sitt håll.

 

11 juli.  Snowfall, säsong 3

Dramaserie som utspelar sig i Los Angeles 1983, när crack håller på att ta över och hur drogen förändrade samhället på ett antal plan.

 

20 juli. The Unsettling, säsong 1

16-åriga Becca flyttar in hos sin nya fosterfamilj som bor ensligt. Hennes nya syskon är inte speciellt glada att se henne, men fosterföräldrarnas elvaårige son knyter an. Samtidigt som Becca försöker anpassa sig till sin nya miljö börjar det hända märkliga saker. Vem ligger bakom incidenterna och varför?

20 juli. Killjoys, säsong 5

Killjoys, eller Glädjedödarna på svenska, handlar om en trio levnadsglada interplanetariska prisjägare som jagar och dödar efterlysta. Hannah John-Kamen spelar huvudrollen som den livsfarliga Dutch. Bakom hennes skämtsamma yttre döljer  ett mörkt förflutet.

 

Ny film i HBO Nordics utbud

https://youtu.be/FaiaD8wRNV8

28 juli. Share

16-åriga Mandy får se en smygtagen video från en kväll hon inte har ett minne av. Nu måste hon ta reda på vad som hände innan katastrofen är ett faktum. Visad på Cannesfestivalen 2019.

 

Nya dokumentärer på HBO Nordic

”I love you, now die”. Michelle Carter i rätten och väntan på domen. Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN

10 juli. I love you, now die 

Dokumentären är baserad på ett fall från 2014, då den 17-åriga Michelle Carter drev sin 18-årige pojkvän Conrad Roy att begå självmord genom otaliga sms och telefonsamtal.

Fallet blev omtalat över hela världen och Expressen skrev om händelsen då och om rättegången efteråt.

14 juli. El pionero

Dokumentärserie i fyra delar om Jesús Gil (1933–2004). Han var affärsman, politiker och ordförande för fotbollslaget Atletico Madrid i 16 år. Som politiker blev han känd för att ha låtit sätta upp en byst av den tidigare diktatorn Franco, samt att skrika förolämpningar mot prostituerade och hemlösa.

 

När i veckan kommer de nya avsnitten?

Måndagar:

Big Little Lies, säsong 2.

City on a hill, säsong 1.

Euphoria, säsong 1.

Gösta, säsong 1.

The Loudest Voice, säsong 1.

Our Cartoon President, säsong 2.

Tisdagar:

Divorce, säsong 3.

Last Week Tonight with John Oliver, säsong 6.

Onsdagar:

Pose, säsong 2.

Torsdagar:

Handmaid's Tale, säsong 3.

Krypton, säsong 2

Lördagar:

Jett, säsong 1.

 

Äldre serier som gillas av många

Emilia Clarke och Kit Harington i ”Game of Thrones”. Foto: HBO ENTERPRISES / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B4

Chernobyl 

Serie med Stellan Skarsgård och regisserad av Johan Renck. ”Chernobyl” handlar om kärnkraftolyckan vid kärnkraftverken i det vi i Sverige kallar Tjernobyl. Det är en skildring av en rad modiga kvinnors och mäns öden och de extrema uppoffringar de gjorde för att rädda Europa från en ofattbar katastrof.

 

Game of Thrones

Avslutad serie om maktkampen runt järntronen. I Game of Thrones är ingen huvudroll helig, vem som helst kan plötsligt dö. Game of Thrones är den största fantasysagan sedan “Sagan om ringen”. Serien är kryddad med ond bråd död, svek, sex och drakar, men också hämnd och mycket starka kvinnliga huvudpersoner.

Missa inte Game of Thrones: House Recaps och Game of Thrones: Character Recaps om du vill uppdatera dina Game of Thrones-kunskaper. Åtta säsonger. Visas även på C More. Betyg på IMDb: 9,5.

LÄS MER: Vem är dem i Game of Thrones – inför sista säsongen 

Walking Dead

Allt annat än zombier i ”Walking Dead”. Serie startar när sheriffen Rick Grimes vaknar ur sin koma på sjukhuset han lades in i efter att ha skottskadats i tjänst. Världen har förändrats radikalt och zombierna har tagit över. Åtta säsonger. Betyg på IMDb: 8,3.

The Act

Baserad på en artikel i Buzzfeed som utforskar relationen mellan den unga Gypsy Blanchard och hennes överbeskyddande mor Dee Dee. Men allt står inte rätt till och när Gypsy bryter sig loss från sin mamma upptäcker hon hemligheter som ställer allt på sin spets. En säsong. Betyg på IMDb: 8,5. 

The Handmaid's Tale, säsong 3

Pågående dramaserie från 2017. Offred är en av de sista fertila kvinnorna i dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Hon tvingas till sexuellt slaveri i ett sista desperat försök att befolka den ödelagda värld hon lever. Ingen går dock att lita på och minsta felsteg kan leda till döden. Offred är dock fast besluten att överleva och hitta den dotter diktaturen tagit ifrån henne. Betyg på IMDb: 8,6.

Escape at Dannemora 

Serien utspelar sig inte i Dalarna. Det är en miniserie i åtta delar som handlar om en verklig flykt från ett amerikanskt fängelse 2015 där två morddömda fångar grävde sig ut ur ett högsäkerhetsfängelse. Serien har belönats med en Golden Globe (Patricia Arquette) och en nominering för bästa miniserie. Avslutad miniserie. Betyg på IMDb: 8.1.

Killing Eve 

Serien är en brittiskgjord amerikansk serie, baserad på Luke Jennings kortromaner "Codename Villanelle". Serien nominerades till två Golden Globe, där Sandra Oh belönades för bästa kvinnliga skådespelare i en dramaserie. I "Killing Eve" spelar hon en brittisk agent på MI5 som från sitt skrivbord börjar spåra efter den psykopatiska mördaren Vallanelle, spelad av Jodie Comer. Under första säsongen blir de allt mer besatta av varandra. Två säsonger. Betyg på IMDb: 8.3. 

Band of Brothers 

Dramaserie från 2001. Verklighetsbaserad serie som bygger på E-kompaniets otroliga bedrifter under andra världskriget. Vi får följa dessa fallskärmsjägares resa hela vägen från grundutbildningen i Georgia 1942 till intagandet av Hitlers örnnäste i Berchtesgaden 1945. En serie om mod, offer och kamratskap. Avslutad serie. Betyg på IMDb: 9,5. 

The Wire 

Kriminaldrama från 2002. Serien utspelar sig i den brottstyngda staden Baltimore på USA:s östkust där en mord- och narkotikarotel inom polisen utreder en drogring som tros ligga bakom flera mord i staden. En rå och realistisk skildring utifrån både polisens och brottslingarnas perspektiv där det är svårt att välja sida. Fem säsonger. Avslutad. Betyg på IMDb: 9,3. 

LÄS MER: Här är de 50 bästa serierna på Netflix 

True Detective 

Kriminaldrama från 2014. Möt problemtyngda poliser och följ med i intensiva mordutredningar. I säsong 1 skildras två polisers jakt på en seriemördare i Louisiana och i säsong 2 för ett besynnerligt mord samman tre nya poliser och en yrkesbrottsling. I säsong 3 får vi följa ett ”cold case” där två syskon försvinner mystiskt. Betyg på IMDb: 9,0. 

LÄS MER: Här är de 25 bästa filmerna på C More 2018 

Westworld 

Dramaserie från 2016. Den futuristiska nöjesparken Westworld befolkas av androider. Människor betalar dyrt för att besöka fantasivärlden där kan de göra vad de vill, utan fruktan för hämnd från androiderna. En grupp androider avviker dock från sina programmerares noggrant planerade skript. Två säsonger. När kommer säsong 3? En kommande säsong är planerad och kan sändas under 2019 eller 2020, rapporterar NME. Betyg på IMDb: 8,8. 

Vice 

Dokumentärserie från 2015. Multimediaföretaget VICE bryter mot alla tabun och rapporterar från några av de farligaste platserna i världen. Se chockerande, fängslande och underhållande rapporter från bland annat Afghanistan, Nordkorea och Thailand. Säsong 3–6. Betyg på IMDb: 8,9.

Twin Peaks 

Dramaserie från 1990. I staden Twin Peaks i nordöstra USA hittas skolans baldrottning brutalt mördad och inlindad i plast. Mordet skakar det lilla samhället och jakten på mördaren börjar. Uppföljaren Twin Peaks: The Return kom 2015.  Betyg på IMDb: 8,8. 

LÄS MER: Här är de 50 bästa filmerna på Netflix 

Gomorrah 

Kriminaldrama från 2014. Ciros är högerhand åt Pietro Savastano, den våldsamma neapolitanska brottsorganisationen Camorrans gudfader, och det är ur hans synvinkel den brutala och hänsynslösa maffiamiljön skildras. Fyra säsonger. Betyg på IMDb: 8,7.

LÄS MER: Här är de 20 bästa barnfilmerna på Netflix

Curb Your Enthusiasm 

Komediserie från 2000. Mannen bakom Seinfeld, Larry David spelar sig själv och har allt han kan tänkas behöva: Pengar, ett fint hem, vänner och en underbar fru. Ändå har han en benägenhet att röra till det för sig. Tittaren får följa med i Larry i vardagen, på jobbet och när han hamnar i trubbel. Förutom flera påhittade karaktärer dyker även en hel del kändisar upp som spelare sig själva. Hette "Simma lugnt, Larry" när den sändes första gången. Nio säsonger. Betyg på IMDb: 8,7. 

The Night Of 

Kriminaldrama från 2016. En skildring av en och samma mordutredning men ur flera olika perspektiv. Serien ger en allt annat än vacker bild av hur det mångfacetterade rättssystemet i New York fungerar och hur livet ser ut för de åtalade, som i väntan på rättegång och dom, sitter inlåste på det ökända fängelset Rikers Island. Åtta avsnitt. Betyg på IMDb: 8,6.

Big Little Lies, säsong 2

Pågående dramaserie från 2017. En historia med svart humor där vi möter tre fruar som lever ett till synes perfekt liv i norra Kalifornien men som halkar in på helt fel spår, ett spår som leder till mord. Sju avsnitt. Betyg på IMDb: 8,6. 

Mad Men 

Amerikanskt drama från 2007. Sju säsonger med den ikoniske rollfiguren Don Draper på 1960-talets Manhattan. Serien startar med att Draper ska göra en reklamkampanj för att få Nixon vald till president 1960. Betyg på IMDb: 8,6. 

Bosch 

Amerikansk polisdeckare från 2014. Serie baserad på Michael Connellys polisdeckare om den egensinnige jazzälskande detektiven Hieronymus Bosch, även kallad Harry. Fem säsonger. Betyg på IMDb: 8,4.