Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här utvisas "Top Model"-stjärnan

Förtvivlad. Margarita Maiseyenka, 19, var i går tvungen att ta farväl av Sverige. Hon har utvisats till Vitryssland, där hon inte har bott sedan hon var ett spädbarn. "Jag vet ingenting om Vitryssland", sa hon i går innan avskedet på Arlanda. Foto: Sven Lindwall
Här utvisas "Top Model"-deltagaren Margarita Maiseyenka, 19, från Sverige.
Hon tvingas nu till Vitryssland där hon är helt ensam och inte varit sedan två veckors ålder.
- Det känns som att jag står högst upp på ett höghus och tvingas hoppa, säger modellen.

FAKTA

Expressen granskar fallet Margarita


Söndag 21 oktober. Expressen kan berätta att Margarita hotas av utvisning till Vitryssland – ett land där hon inte känner någon och inte varit i sedan två veckors ålder.

Måndag 22 oktober.
Margarita tackar läsarna för allt stöd.

Tisdag 23 oktober. Robert Aschberg och TV3 protesterar mot Migrationsverkets beslut.

Onsdag 24 oktober. Robert Aschberg lovar Margarita anställning för att ge henne chansen att återvända.

Expressen var med när Margarita Maiseyenka i går förmiddags tvingades ut ur Sverige.
Trots att TV3-stjärnan har misshandlats av sin missbrukande mor och fått klara sig själv sedan 16 års ålder måste hon nu åka till Vitryssland, ett land hon inte varit i sedan hon var baby. Allt på grund av att det var där hon två veckor gammal fick sitt pass utfärdat.

Tårfyllt avsked

Det blev ett tårfyllt avsked i Arlandas utrikeshall.
– Magen har varit som en torktumlare hela morgonen. Självklart känns det otäckt, jag vet ju ingenting om Vitryssland, har aldrig varit där. Det känns som att jag tvingas hoppa från en väldigt högt hus, säger Margarita Maiseyenka och blickar ut mot flygplanen som står uppställda utanför.
Via Internet har hon hyrt en lägenhet i Minsk där hon ska bo kommande månaden – sedan hoppas hon att få komma tillbaka hit.
– Jag har redan varit i kontakt med svenska konsulatet i Minsk, men det går inte att ansöka om visum innan jag är på plats. Jag kommer också antagligen tvingas till ambassaden i Moskva för intervjuer innan det är möjligt att återvända. Det kostar pengar...
Att chansen finns för Margarita Maiseyenka att komma tillbaka beror på att Robert Aschberg och Strix – efter Expressens artiklar – ömmar för hennes fall och gett henne kontrakt som assistent för ”Top Model”.

”Ingen belastning”

– Jag blir ingen belastning för samhället, jag vill arbeta här och kunna få fortsätta mitt liv. Hur det nu blir i Minsk vet jag inte, blir jag sjuk känner jag ingen som kan hjälpa mig. Kanske kan jag använda tiden till att leta efter min mor som jag inte sett på flera år.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!