Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är alla nya serier och filmer i december på HBO

Vann en Emmy-statyett för sin prestation i "Big little lies".
Foto: VILHELM STOKSTAD / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HBO Nordic

Alexander Skarsård dyker upp i ny skräckserie av Stephen King. 

Zendaya gör fler avsnitt av Emmybelönade ”Euphoria” och Bryan Cranston från succén ”Breaking bad” spelar domare i en ny dreamaserie.

Se där några av höjdpunkterna i utbudet från HBO Nordic i december.

Här är alla nya serier, filmer, dokumentärer och barnprogram som finns att titta på hos streamingtjänsten HBO Nordic i december 2020.

Nya tv-serier på HBO Nordic i december 2020

7 december – Euphoria special

Två specialavsnitt har spelats in av Emmybelönade Euphoria, med Zendaya i huvudrollen. Det första specialavsnittet, med titeln ”Trouble don’t last always” tar vid strax efter att Rue (Zendaya) lämnades av Jules (Hunter Schafer) vid tågstationen. Vi följer en deprimerad Rue som försöker fira jul ovanpå alla traumatiska upplevelser. Det andra specialavsnittet kommer vid ett senare tillfälle.

7 december – Your honor

Emmy- och Golden Globe-belönade Bryan Cranston (”Breaking bad”) spelar den högt respekterade domaren Michael Desiato, vars son blir involverad i en hit-and-run. Desiato skyddar sin son och detta leder till ett dramatiskt fall där lögner och bedrägerier står i centrum och där man inte kan lita på någon. 10 avsnitt.

10 december – The new pope

Uppföljaren till The Young Pope är skapad av Oscarbelönade Paolo Sorrentino. Lenny Belardo (Jude Law), känd som påven Pius XIII, ligger i koma efter en hjärtinfarkt och kyrkan letar nu efter hans ersättare. Engelsmannen sir John Brannox (John Malkovich) verkar vara ett perfekt val men visar sig dölja både hemligheter och svagheter. Brannox tar namnet John Paul III men upptäcker snabbt att hans föregångares skugga är lång. Hela säsongen, 9 avsnitt, släpps 10 december.

16 december – Raised by wolves

Svenska skådespelaren Matias Varela gör en roll i en ny scifi-serie, regisserad av Ridley Scott (”Alien” och ”Gladiator”). ”Raised by wolves” följer två människoliknande androider, Mother & Father, som har fått i uppdrag att uppfostra mänskliga barn på en mystisk jungfruplanet. Den växande människokolonin hotas med förstörelse på grund av religiösa motsättningar och androiderna förstår att det är en svår uppgift att kontrollera mänsklig tro. Danska Amanda Collin spelar huvudrollen som mamma och Abubakar Salim spelar pappa.

17 december – The stand

Ny dramaserie baserad på den postapokalyptiska skräckromanen från 1978 av Stephen King. Ett globalt och dödligt virus har förstört planeten och lämnat världen i en mardröm. Vi följer en liten grupp överlevande som leds av den 108 år gamla modern Abagail, som kämpar för att säkerställa mänsklighetens överlevnad. I rollerna bland andra Alexander Skarsgård, Amber Heard, James Marsden och Whoopi Goldberg. Nio avsnitt.

21 december – Sløborn

Tysk serie som mixar ungdomsdrama med pandemithriller. Serien följer människors vardag på en liten ö i Nordsjön samtidigt som ett dödligt virus hotar i bakgrunden och sakta delar samhället. I början är alla så upptagna av sina egna problem att de inte upptäcker att den strandade segelbåten med två kroppar ombord är ett tecken på en förestående apokalyps. Åtta avsnitt.

27 december – Normala människor

Marianne och Connell har helt olika bakgrund men kommer från samma lilla stad i Irland. Marianne från en rik familj och Connell, vars mamma är Mariannes familjs städerska, från enklare förhållanden. Marianne är ensamvarg, boknörd och sarkastisk. Connell är vacker, atletisk, populär och socialt bekväm men självutplånande. Det de har gemensamt är en omedelbar attraktion och skarp intelligens. Serien bygger på den bästsäljande romanen av Sally Rooney.

27 december – Outlier

Kriminalthriller i Nordnorges vildmark mitt i det samiska samfundet. Maja Angell (Hanne Mathisen Haga) är en välkänd, ung akademiker i London och specialiserad på profilering av seriemördare. En dag får hon höra om en ung kvinna som har mördats i staden hon själv växte upp i i norra Norge. Maja bestämmer sig för att åka hem och delta i utredningen och när hon kommer närmare och närmare att hitta mördaren konfronteras hon av sina egna demoner. Åtta avsnittt.

Nya filmer på HBO Nordic i december 2020

10 december – Let them all talk

Historien om den berömda författaren Alice (Meryl Streep) som åker på en resa med några gamla vänner (Candice Bergen och Dianne Wiest) för att ha kul och låta gamla sår läka. De får sällskap av Alice brorson (Lucas Hedges) och nya bokagent (Gemma Chan).

12 december – A quiet passion

Historien är baserad på den amerikanska poeten Emily Dickinsons liv och verk – skolflicka till hennes senare år som tillbakadragen konstnär. Terence Davies har genom biografier och texter undersökt hur Dickinsons dikter blev till. Hon räknas till en av de allra största poeterna. Cynthia Nixon gör huvudrollen.

12 december – Things to come

Kritikerrosat drama med Isabelle Huppert som filosofiläraren Nathalie. Hennes liv i Paris flyter mellan arbetet, hennes man, hennes två barn och hennes före detta modellmamma som behöver ständig uppmärksamhet. Men plötsligt förändras allt: hennes man lämnar henne, hennes mamma dör och Nathalie befinner sig med oväntad och ovanlig frihet.

12 december – Donkey punch

Under en semester vid Medelhavet träffar en grupp unga brittiska kvinnor några unga män på en klubb. De väljer att följa med till havs på männens lyxjakt, där en av kvinnorna dödas av en så kallad Donkey Punch. Händelseförloppet finns inspelat på video och det uppstår en kamp mellan liv och död, där flera dödas. Brittisk skräck.

12 december – The walker

Carter flyter runt i Washington, surfar på dyningarna efter sin framgångsrike far och framgångsrike farfar. Själv gör han inte mycket - spelar kort med politikers försummade fruar, eskorterar dem i sällskapslivet och håller intresserat koll på senaste skvallret. Drama med Woody Harrelson och Kristin Scott Thomas.

Dokumentärer på HBO Nordic december 2020

3 december – Baby god

I mer än 30 år använde Dr. Quincy Fortier i hemlighet sin egen sperma för att inseminera sina fertilitetspatienter minst 24 men möjligen hundratals. Nu är hans hemlighet ute och hans barn söker sanningen om hans motiv och försöker förstå deras egna identiteter.

4 december – The Miramar murders

Denna dokumentär i sex delar berättar historien om Pablo Ibar och Seth Penalver som båda dömdes för tre olika mord under ovanliga omständigheter. 

10 december – Alabama snake

Den 4 oktober 1991 rapporterades ett våldsbrott i staden Scottsboro, Alabama. Glenn Summerford, medlem av pingströrelsen, anklagades för att försöka mörda sin fru med en skallerorm. Detaljerna i utredningen och rättegången som följde har hemsökt området i årtionden. Dokumentären, Alabama Snake följer den lokala historikern och folkloristen Thomas Burton som har spenderat sitt liv med att studera pingströrelsen och dess ockulta förhållande till ormar.

Barnserier på HBO Nordic december 2020

Thundercats Roar!

Säsong 1 (avsnitt 27-52) 

Teletubbies

Säsong 2 (avsnitt 11-20) 

The fungies!

Säsong 1 (avsnitt 1-18) 

Octonauts

Säsong 1 (avsnitt 1-26)  

Andy's safari adventures

Säsong 1 

Yabba dabba dinosaurier

(avsnitt 14-26)

Adventure time: Distant lands

Säsong 1 (avsnitt 1)

Dinosaur train

Säsong 1

Barnfilmer på HBO Nordic december 2020

Grinchen – julen är stulen

The wishmas tree

Home   

Dumma mej 3 

Lego Scooby-Doo! Haunted Hollywood

Master Moley by royal invitation

Tråkigt hemma utan möjlighet att gå ut? Lugn. Expressens tv-recensent Mattias Bergqvist tipsar om åtta tv-serier att se på SVT Play, Viaplay, Netflix och HBO Nordic.
Anton Lander med i senaste avsnittet av Hockeypuls