Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hanna från "Saltön" slutar som skådespelare

Hanna Bogren, Per Myrberg, Tomas von Brömssen och Anki Larsson i "Saltön". Foto: Lennart Rehnman
GÖTEBORG. På toppen av sin karriär.
Då slutar Hanna Bogren, känd från "Saltön", som skådespelare.
- Det handlar bara om att jag vill göra något nytt, säger hon.

FAKTA

Hannas karriär

Hanna Bogren är uppvuxen i Lidköping. Hon är utbildad på Kulturama i Stockholm, Skara skolscen och på Teaterhögskolan i Göteborg, där hon gick ut 1997.

Efter scenskolan och slutproduktionen Räven på Teater Bhopa har Hanna arbetat kvar i Göteborg, där hon i dag lever med man och fyra barn.

Hanna har hunnit med flera roller på Göteborgs teaterscener, bland annat i Världens sorgligaste föreställning på Teater Bhopa, Come back, Stridsspetsen och flera andra föreställningar på Angereds Teater samt Måsen, Stitching och Ett dockhem på Göteborgs stadsteater.

Lidköpingstjejen Hanna Bogren blev känd som den unga änkan Sara i Carin Mannheimers senaste dramasuccé Saltön efter Viveca Lärns böcker. Där spelade hon mot bland annat Per Myrberg.
Framgångsrik skådespelare, och så hoppar du av. Varför?
- Det är inte så att jag hoppar av som skådespelare och så finns det ingen som fyller min plats. Det finns gott om bra skådespelare.

Läser på komvux

Hanna Bogren gick aldrig gymnasiet och har alltid vetat att hon vill läsa, därför började hon på komvux januari 2009 och har minst ett år kvar.
- Jag pendlar vad jag vill läsa sedan. Ena dagen vill jag bli sjuksköterska, andra journalist. Vi får se var jag hamnar.
I ett års tid har Hanna skrivit krönikor till radio P4 och om inte annat vill hon sända närradio när hon går i pension.
Hanna Bogren tycker att det är konstigt att så många reagerar över hennes val att sluta som skådis. Själv tycker hon inte att det är så märkligt att man gör något annat en period, eller resten av sitt liv.

Vännerna uppmuntrar

- Vissa läser upp sina betyg som tonåring, jag gör det nu. Ingen av mina vänner tycker att det är konstigt att jag slutar, de tycker bara att det är roligt. Medierna å sin sida tycks bli väldigt förvånade.
Men att starta om som 38-åring kan vara skrämmande.
- Men vad är inte det egentligen? Det kan tyckas ännu mer skrämmande att vara nästan 40 år och inte ha börjat studera.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!