Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gunilla Perssons största misstag - att förhållandet med Lasse Hallström tog slut

Gunilla Persson, som nu medverkar i TV3:s "Svenska New York-fruar", här tillsammans med kungen. "Det slutade med att jag blev bjuden på efterfest." Foto: Privat
Efterfest till tidigt på morgonen med kungen och en romans med Lasse Hallström.
New York-frun Gunilla Perssons jetsetliv bjuder på oväntade överraskningar.
- Ett av mina största misstag här i livet var att jag inte spann vidare på mitt förhållande med Lasse Hallström, berättar hon.

FAKTA

Gunilla PerssonÅLDER: 51.
BOR: I penthouse på Upper east side på Manhattan.
FÖDD: I Norrköping, uppvuxen i Högsjö utanför Vingåker.
FAMILJ: Dottern Erika, 8, och mamman Iris.
YRKE: Jobbar med film - manus och skådespeleri. Har tidigare jobbat som fotomodell och gjort en del kändisporträtt för Sveriges Radio.
AKTUELL: I "Svenska New York-fruar" på TV3.

GUNILLA PERSSON OM...

...att hon skulle pressa sin dotter för hårt:

- Nej, jag tycker inte det. I USA är det vanligt med barnskådisar. I Sverige kanske det kan uppstå viss kritik, här finns det inga "stage moms". Men det beror ju på vad Erika tycker själv. Det hade varit helt kriminellt att tvinga ett barn som hellre vill vara ute och leka.

...de andra New York-fruarna:
- Jag har blivit kompis med Janique, en väldigt trevlig göteborgare. Madeline har jag respekt för, hon är en mycket duktig affärskvinna. Men Åsa är en riktig bimbo som badar i botox.

Nu verkar ju Gunilla Persson ha klarat sig skapligt utan vår svenska Hollywoodregissör. Hon är själv en regelbunden gäst på Oscargalan, där hon bland annat har träffat Julia Roberts.

"Öppenhjärtig tjej"

- Vi satt vid samma bord på Governor's ball, en väldigt prestigefylld efterfest. Det året hade Julia Roberts vunnit för "Erin Brockovich". Hon är en jättetrevlig och öppenhjärtig tjej.
Då var första besöket på Oscargalan mer omtumlande. Gunilla delade bord med skådespelaren Jeremy Irons. Uppenbarligen var det trevligt, för dagen efter ringde agenten.
- Han tyckte att jag och Jeremy skulle bli "lovers". Det är så det går till. Du är vem du ligger med. Men jag har aldrig gått sängvägen. Talang segrar i långa loppet.

Hade tre dejter på middag

Men det skadar ju inte att dejta lite på vägen.
- På en galamiddag, det var 1990, hade jag hade tre dejter på samma gång. Det var Patric Ellis, Lasse Hallström och ambassadör Francis Kellogg. Jag kunde välja vem jag ville av de männen, jag valde Patric Ellis. Nu blev det inte han i slutändan ändå. Men hade jag valt Lasse Hallström, hade jag varit tillsammans med honom fortfarande. Och hade jag valt Kellogg, så hade jag suttit på en miljardärförmögenhet nu. Jag valde fel.

"Det var en romans"

Dejtade du och Hallström?
- Det var en romans. Det slog gnistor. Vi hade kontakt i något år, sen rann det hela ut i sanden. Lasse är helt underbar. För mig skulle det vara en "match made in heaven". På alla sätt: Rent intelligensmässigt, massor med gemensamma intressen.
Sen dottern Erika, 8, föddes har Gunilla trappat ned på festandet. Men ibland går hon ut, och en galamiddag med kungen som hedersgäst minns hon särskilt.

"Underbara människor"

- Jag tror att det var 2005 eller 2006. Jag stod där länge och undrade om jag kunde få ta ett foto på kungen. Till slut tog jag mod till mig och frågade, och han var så tillmötesgående och trevlig.
- Det slutade med att jag blev bjuden på efterfest på diskoteket Frederick i New York. Det var kungen, drottningen, hovet och jag. Vi dansade till fyra på morgonen. Ja, inte kungen och drottningen då, de satt. Men de var underbara människor.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!