Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan sparkas – efter inlägget i sociala medier

Gina Carano får sparken från The Mandalorian.
Foto: STELLA PICTURES
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Gina Carano, som spelar Cara Dune i The Mandalorian petas från serien.

I ett uttalande skriver Lucasfilm att det inte finns några planer på att hon ska vara med i framtida produktioner.

Nyheten kommer efter en kampanj på sociala medier med hashtaggen #FireGinaCarano.

De senaste dagarna har en kampanj pågått på sociala medier, där Lucasfilm uppmanats att göra sig av med Gina Carano som spelar Cara Dune i Star Wars-serien The Mandalorian. Kampanjen började efter att skådespelerskan i ett inlägg på Instagram jämfört Förintelsen med hatet mot republikaner.

”Gina Carano är inte anställd av Lucasfilm och det finns inga planer för att hon ska vara det framöver. Oavsett det så är hennes poster på sociala medier, som varit nedsättande mot människor baserat på deras kulturella eller religiösa identitet, motbjudande och oacceptabla”, skriver Lucasfilm i ett uttalande. 

Spred konspirationsteorier

Inlägget på Instagram var bara det senaste i en lång rad som fått mycket kritik. Hon har även hånat påbudet att bära munskydd, spridit konspirationsteorier om valet i USA, gillat hånfulla poster om Black Lives Matter och ansetts skriva nedsättande om transpersoner.

– De har letat efter en anledning att sparka henne i två månader och det här var droppen, säger en källa till The Hollywood Reporter

Gina Caranos karaktär Cara Dune var en av huvudkaraktärerna i succéserien The Mandalorian på Disney+ och det antogs att hon skulle vara med i kommande uppföljaren Star Wars: Rangers of the New Republic.