Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fredrik Belfrage: "Jag lämnar SVT - inte Oldsberg"

Ingvar Oldsbergs nära vän och bollplank Fredrik Belfrage har sagt upp sig från SVT efter interna problem under "Här är ditt liv".
Trots det fortsätter han nu att arbeta med programmet - men han gör det hellre gratis än för SVT:
- Jag har lämnat SVT - men jag lämnar inte Ingvar Oldsberg, säger Fredrik Belfrage.

FAKTA

HAR KÄNT VARANDRA LÄNGEIngvar Oldsberg och Fredrik Belfrage känner varandra sedan de båda på 80-talet var programledare för klassiska lek- och tävlingsprogrammet "Bell & Bom" som blev en stor succé.
När Ingvar Oldsberg i mars ville ha extra hjälp och stöd inför den nya säsongen av "Här är ditt liv" ringde han sin vän och gamle kollega från "Bell och Bom".
- Han sade "Du Bell, nu får du hjälpa till att bogsera den här gamla rostiga skutan i hamn".
- Jag svarade "Visst Bom, det ska jag gärna göra", har Fredrik Belfrage berättat.

Branschtidningen Resumé avslöjade i går att en av nyckelpersonerna i "Här är ditt liv"-redaktionen, Oldsbergs privata vän Fredrik Belfrage, sagt upp sig mitt under den pågående säsongen.

Samarbetet har gnisslat

Anledningen är att samarbetet mellan SVT och Belfrage gnisslat. Band annat har redaktionen kritiserat Oldsberg och Belfrage för att ha planerat det mesta "på nåt fik ute på stan", skriver Resumé.
Dessutom har Belfrage uttryckt en önskan om en större trygghet för Ingvar Oldsberg i sin utsatta roll i programmet. När han inte fick gehör för sina önskemål sade han upp sig:
- Men jag vill inte gå in på detaljer på varför, för jag vill inte såra folk. Det där får vi prata om när programmet sänts färdigt, säger Fredrik Belfrage.
Trots att han sagt upp sig arbetar han med programmet precis som vanligt - även inför kvällens direktsändning:

Arbetar med programmet

- Jag har sagt upp mig från SVT som jag var kontrakts- anställd av, men jag kommer att arbeta med programmet precis som förut. Jag träffar fortfarande Ingvar, varje dag. Skillnaden är att jag nu arbetar som en privatperson, för att vi är kamrater. Jag lämnar SVT - men jag lämnar inte Ingvar Oldsberg, poängterar Fredrik Belfrage.
Ingvar Oldsberg vill tona ner det faktum att Belfrage sagt upp sig.
- Jag känner inte till grunderna till att han sagt upp sig, men mig stör det ingenting. Jag träffar ju Fredrik som vanligt. Man ser till matchen och inte nåt eventuellt snack i omklädningsrummet, säger Ingvar Oldsberg.

Ingen stor skillnad"

Daniel Lägersten, projektledare för "Här är ditt liv":
- Det är Fredrik själv som tagit det här beslutet. Jag fick bara ett meddelande om att han hoppat av.
Han arbetar fortfarande med programmet och coachar Ingvar på samma sätt trots att han sagt upp sig. Är ni medvetna om detta?
- Precis, ja det är vi. Och för oss är det ingen stor skillnad. Hans avhopp har inga större konsekvenser som det är just nu. Nu har vi ett nytt program framför oss som vi måste tänka på, säger Daniel Lägersten.

DISKUTERA ALLT OM HÄR ÄR DITT LIV

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!