Nu är det föräldrarna i "Ung och bortskämd" som har svårt att komma överens. Foto: SVT
Nu är det föräldrarna i "Ung och bortskämd" som har svårt att komma överens.  Foto: SVT

Föräldrar i storbråk efter fusk

Publicerad
Uppdaterad
SVT vädjade till mammorna och papporna att sluta försöka fuska sina barn till seger.
Utan framgång - och det hemliga spelet utlöste ett rejält bråk bland föräldrarna i "Ung och bortskämd".
- Det spelar ingen roll hur duktiga de är, säger mamman Margareta Friberg.

De bortskämda ungarna har övervunnit sina konflikter, och livet i huset har blivit allt mer rofyllt. I stället är det nu mellan deras föräldrar som de hårda orden rasar.
I samband med att föräldrarna i gårdagens "Ung och bortskämd" skulle avgöra vilken deltagare som skulle röstas ut blossade käns-lorna upp - rejält.

Möttes av mothugg

När Margareta Friberg, mamma till 19-åriga Ellinor, kallade Karolina Rosenberg och Paulina Starborn lata möttes hon gav upprörda mothugg.
- Det blev ganska hätsk stämning, säger Paulinas pappa Tomas.
I slutet av programmet tvingas en tårögd Ellinor lämna huset - resultatet av en pakt, menar hennes mamma Margareta Friberg. Som paktledare pekar hon ut Paulinas och Karolines pappor.
- De såg att hon var ett hot och gjorde allt för att få ut henne. De hade fel inställning och höll sina barn om ryggen.
Enligt Friberg vädjade produktionsteamet till föräldrarna att rösta efter hjärtat, och inte hjärnan.
- De förklarade att programmet gick ut på att ung-domarna skulle lära sig ta hand om sig själva. Men några valde att blunda för det.
Tomas medger att taktik till viss del legat bakom omröstningen.
- Jag är med för att det här är en tävling, och vill att min dotter ska vinna.
Att det skulle röra sig om en pakt tillbakavisar han.
- Jag röstade på Ellinor för att jag tyckte att hon ältade ett bråk för mycket. Men jag kanske inte röstade på Karolina, eftersom hon var Paulinas bästa vän.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag