Filippa leder nya "Farmen"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Man kan varea både sexig och mamma", säger Filippa Lagerbäck, ny dokusåpaprofil i "Farmen Skärgård".
Foto: JÖRGEN

En italiensk utvikningsmodell och tv-stjärna blir ny programledare för "Farmen Skärgården".

Småbarnsmamman Filippa Lagerbäck, 30:

- Man kan vara både sexig och mamma.

Hetast på den svenska dokusåpahimlen just nu: Filippa Lagerbäck. I höst blir hon stjärna som programledare för "Farmen Skärgården" i TV4. Hon bor i dag i Milano med sin pojkvän, en känd italiensk programledare, och dottern Stella, tio månader. Filippa Lagerbäck lämnade Nacka utanför Stockholm redan som 18-åring och arbetade i Europa som fotomodell i nästan tio år. För ett par år sedan upptäcktes hon av en tv-kanal och fick delta i en tv-show med en av Italiens mest kända tv-profiler, Fiorello.

Eftertraktad

 I dag är hon en av landets mest eftertraktade programledare - och en superstjärna. Ändå tackade Filippa Lagerbäck ja till jobbet som programledare för svenska "Farmen" när TV4 ringde strax före påsk. - Det ska bli jättekul att vara i Sverige under sommaren. Jag har många vänner kvar här, konstaterar hon. Det är en kaxig och erfaren tjej som nu tar över efter Linda Isacsson. - Jag satsar stenhårt på det här och ska försöka hitta en ny, egen stil på programmet, konstaterar hon. Enligt Filippa Lagerbäck blir årets "Farmen" fräckare än tidigare, med yngre deltagare. Filippa Lagerbäck har flera gånger ställt upp på lättklädda bilder - ibland helt naken - i både modemagasin och herrtidningar. Bilder som nu cirkulerar på Internet. Det är dock inget som stör henne. - Man kan vara både sexig och mamma. Och man kan vara feminist, även om jag rakar benen, säger hon med ett skratt.

Drömjobb

 Filippa skulle aldrig själv kunna tänka sig att vara med i en dokusåpa, men att leda "Farmen" är ett drömjobb. Som superstjärna i Italien blir hon igenkänd vart hon än går. - I Sverige är det mer avslappnat. Här bryr man sig knappt om man möter en känd person på stan. I Italien ska det skrivas autografer hela tiden. Trots stjärnstatusen har hon inte - som många andra - drabbats av så kallade stalkers.

FAKTA

"Farmen Skärgårdens" programledare
Namn: Filippa Lagerbäck.
Bor: Lägenhet i centrala Milano.
Familj: Pojkvän, dottern Stella, tio månader.
Mamma i Stockholm, pappa i Malmö.
Fritidsintressen: Spelar tennis, går på gym och åker vattenskidor.
Bakgrund: Har jobbat som fotomodell i tio år.
Har medverkat i italienska primetime-programmet "Candid Angles", underhållningsshowen "Strano ma vero" och ironiska väderprogrammet "Che tempo che fa".
Aktuell: Ny programledare för "Farmen Skärgården" i TV4.
I sommar är hon också programledare för italienska ungdomsprogrammet "Controvento" i Italia 1.