Filip Hammar och Fredrik Wikingsson - nu i kärlekens tjänst

Publicerad
Filip och Fredrik agerar äktenskapsmäklare.
I nya programmet "Lite sällskap" i Kanal 5 hjälper duon fyra ensamma människor att finna kärleken, eller åtminstone lite sällskap.
- Det här är mycket mer emotionellt. Vi har blivit väldigt rörda själva många gånger, säger Fredrik Wikingsson.
Radarparet Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har tillbringat sommaren i Värmland. Där har de träffat fyra helt olika människor med vitt skilda livshistorier men med en sak gemensamt: de längtar alla efter kärleken. De två tv-profilerna har under åtta veckor gjort sitt bästa för att hjälpa dem att finna den.
- Det finns moment i det här programmet som vi inte har varit i närheten av tidigare, som när folk faller för varandra eller blir besvikna på varandra. Det här är mycket mer emotionellt. Vi har blivit väldigt rörda själva många gånger, säger Fredrik Wikingsson.

Ingen dold agenda

De fyra medverkande i programmet är 24-åriga Elin Aspelberg som blev mamma när hon var 17 år och sedan dess har haft ett ganska struligt liv, 59-årige Hans-Göran Melleroth som har bott med sin bror hela livet, 33-årige Stellan Danielsson som är oerhört blyg och därför inte har lyckats träffa någon, och 41-åriga Nina Engström som blivit bränd i sina tidigare relationer.
- Många av våra serier bygger ju på att det är vi och några färgsprakande personligheter. Så är det här också. Vi gillar verkligen det här gänget. De är våra polare, berättar Filip Hammar, som inte är orolig för att någon ska uppfatta det som att de gör sig lustiga på deltagarnas bekostnad:
- Jag tror att folk vid det här laget vet att vi inte har någon dold agenda.

"Totalt hjärndöda"

Fredrik Wikingsson fyller i:
- Man kan aldrig styra vad folk tror. Men man måste ju tycka att vi är totalt hjärndöda och känslokalla om man tror att vi kan hänga med de här människorna i åtta veckor och hela tiden ha för avsikt att driva med dem.
"Riktiga känslor"
Kanal 5:s programchef Lars Beckung beskriver programmet som "ett jättefint program" och "det bästa Filip och Fredrik har gjort".
- Det är starka känslor, riktiga känslor, medger Filip Hammar, och tillägger snabbt skämtsamt:
- Det är nog finare än "Kungarna av Tylösand".
"Lite sällskap" har premiär den 6 september i Kanal 5. De två programledarna sitter just nu och klipper ihop de sista avsnitten.
Så blir det någon kärlek?
- Det blir kärlek. Det blir nästan hat också faktiskt, avslöjar Fredrik Wikingsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag