"Familjen Macahan" blev snabbt en hejdundrade succé när de red in i det svenska folkhemmet 1978.
"Familjen Macahan" blev snabbt en hejdundrade succé när de red in i det svenska folkhemmet 1978.

"Familjen Macahan" är en storsäljare

Publicerad
Uppdaterad
"Familjen Macahan" blev snabbt en hejdundrade succé när de red in i det svenska folkhemmet 1978.
Och kärleken består - i dag är dvd-boxarna med tv-klassikern storsäljare.
Men vad hände egentligen sedan med skådespelarna?
När "Familjen Macahan" visades i USA mellan 1976 och 1979 var den en måttlig framgång. I Europa blev västernserien däremot snabbt otroligt populär. I Frankrike, Tyskland och Italien har den repriserats ett antal gånger.
Men sin mest hängivna publik har Zeb och hans familj sannolikt haft i Sverige. 1984 valde Expressens läsare "Familjen Macahan" till sin favoritserie från de gångna 15 åren.

Vargtass kom till Sverige

Det kanske tydligaste tecknet på svenskarnas kärlek är vår fascination för Duane Loken som spelade indianen Vargtass. I ett avsnitt.
Trots att Loken inte hade mer än ett halvdussin repliker fick han göra folkparksturné och spelade till och med in en singel här. 1986 hade en mindre roll i den svenska filmen "Gröna gubbar från Y.R.", ett slags science-fiction-buskis.
Snart släpps den andra säsongen av "Familjen Macahan" på dvd.
Det är en av de mest förhandsbokade boxarna i Sverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag