Expressens reporter Niklas Svensson är nominerad till "Kristallen"

Publicerad
Uppdaterad
Expressens reporter Niklas Svensson har nominerats till Kristallen.
Tillsammans med Johan Stambro på TV4 nomineras han till Kristallen för avslöjandet om Vattenfall.
- Det är naturligtvis otroligt hedrande, säger Niklas Svensson.
Tv-priset Kristallen delas ut av stiftelsen Det svenska tevepriset och har funnits sedan 2005. Stiftelsen är en gemensam satsning av SVT, TV3, TV4, Kanal 5, UR och Sveriges tv-producenter. Priset delas ut i 15 kategorier, varav fyra utses av publiken, tio av en jury och en av stiftelsen.

"Hedrande"

Expressens Niklas Svensson är, tillsammans med Johan Stambro på TV4, nominerad i kategorin "Årets granskning" för deras avslöjande om Vattenfall.
- Det är naturligtvis otroligt hedrande att bli nominerad till landets finaste tv-pris, säger Niklas Svensson.
Inslaget berättade hur Vattenfall planerade att sälja det svenska elnätet för att köpa brittisk kärnkraft. Två dagar senare avslöjas att Vattenfalls vd Lars G Josefsson pantsatt hela koncernen i ett avtal med tyska myndigheter.

Granskande arbete

- Granskningen av Vattenfall var speciell på många sätt och ledde bland annat till att koncernchefen avgick. Med rätta, säger Niklas Svensson.
Han berättar också att han trivs med det granskande arbetet på Expressen.
- Det är naturligtvis kul att mina granskningar och utfrågningar nu fortsätter i Expressen och i Expressen-tv, säger Niklas Svensson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag