Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen delar ut nytt webbtv-pris

Fyra program gör upp om det nya webbtv-priset.
Expressen presenterar för första gången Kristallens nya webb-tv pris och alla läsare på Expressen.se bjuds in för att rösta.
- I dag tittar över fyra miljoner svenskar på webb-tv. Det är verkligen på tiden att det instiftas ett riktigt webbtv-pris på Kristallen, säger Anna Rastner, editionschef för ExpressenTV.
Den tredje september är det dags för årets Kristallengala där det bästa ur svensk television belönas. På Kristallens seminarium, den andra september, delas för första gången ett pris ut i den nya kategorin webb-tv. Priset delas ut av Expressen, som också kommer att ansvara för ett seminarium om webb-tv i samband med galan.
- I dag tittar över fyra miljoner svenskar på webb-tv. Det är verkligen på tiden att det instiftas ett riktigt webbtv-pris på Kristallen, säger Anna Rastner.

Över fyra miljoner tittare

Tittandet på rörlig bild på webben har exploderat de senaste åren. Enligt de senaste siffrorna från analysföretaget Mediavision har närmare 4,3 miljoner tittat på webb-tv det senaste kvartalet och en miljon tittar varje dag.
- Vi ser en fortsatt stark utveckling för webb-tv. Bland de yngre tittar nu hela 34 procent på webb-tv under en genomsnittlig vecka. Men tack vare stora händelser som OS, fotbolls-VM och kronprinsessbröllopet har webb-tv-tittandet bland dem som är äldre än 35 år ökat. Detta tack vare bland annat tv-kanalernas playkanaler, men också via kvällstidningarna, säger Marie Nilsson som är VD för Mediavision.

"Spännande lösningar"

Kristallens ordförande Svante Stockselius tycker att det nya webbtv-priset är spännande.
- Den rörliga bilden är viktig att uppmärksamma oavsett medium, och den nya tekniken erbjuder nya spännande lösningar, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!