Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expeditionen i TV4 – så blir programmet

Ett nytt reality-program har premiär den 24 oktober.

Sex svenska kändisar ska bestiga ett berg i Himalaya.

– Deltagarna står inför en enorm utmaning, säger deras guide, äventyraren Johan Ernst Nilson, på TV4:s hemsida.

Torsdag den 24 oktober klockan 21.00 har programmet premiär, och sänds sedan samma tid under åtta veckor.

På TV4 är man entusiastiska inför den kommande storsatsningen.

– Vem vill inte följa det här gänget upp i Himalayas bergsmassiv, på väg mot sitt livs äventyr? säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Berget de ska bestiga heter Lobuche Peak, som är 6 119 meter över havet och ligger bredvid Mount Everest, på gränsen mellan Nepal och Tibet.

Här är alla deltagare i ”Expeditionen”:

Mikael Persbrandt

Mikael PersbrandtFoto: TV4

En av Sveriges mest kända skådespelare som inte haft för vana att delta i den här typen av program tidigare. Han har under 2019 spelat i tv-serierna ”Sex Education” och ”Invisible Heroes”.

Stefan Larsson

Stefan LarssonFoto: TV4

Stefan Larsson är teaterregissör, och kanske inte så känd för den breda publiken. Han jobbar framför allt på Dramaten, och har under 2019 regisserat Linje Lusta.

Sanna Kallur

Sanna KallurFoto: TV4

Hon tillhörde världseliten i häcklöpning under lång tid, men hämmades av skador och blev tvungen att avsluta karriären. Numera driver hon en podd med systern Jenny.

Nils ”Väder-Nils” Holmqvist

Nils ”Väder-Nils” HolmqvistFoto: TV4

Nils Holmqvist, meteorolog och författare, arbetar på SVT:s väderredaktion. Han är utbildad meteorolog och började sin bana på SMHI.

Josefine ”Little Jinder” Jinder

Josefine ”Little Jinder” JinderFoto: TV4

Hyllad svensk popstjärna, som bland annat synts i ”Så mycket bättre”. Fick fina recensioner för sin senaste skiva ”Hej då”.

Dominika Peczynski

Dominika PeczynskiFoto: TV4

Tidigare modell och artist som numera driver en etablerad PR-firma. Har varit med i ”Idol”, ”På spåret” och ”Let's dance” under åren.

Little Jinder i pengabråk med H&M

Little Jinder säger i podcasten ”Värvet” att hon aldrig fick betalt för sitt bidrag till H&M:s feministiska kampanj som hon senare hoppade av