Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ensam mamma-stjärnan åtalad för bedrägeri

"Ensam mamma"-stjärnan Johanna Toftby har åtalats för att ha fuskat till sig pengar från a-kassan. Foto: Ulf Berglund
Johanna Toftby, 35, från tv-succén "Ensam mamma söker" har åtalats för att ha fuskat till sig pengar från a-kassan. På torsdag kommer domen mot henne.
- Jag var jättesjuk under den perioden och hade ingen koll, säger hon till Expressen.se.
Under åren 2004-2006 var Johanna Toftby sjukskriven periodvis, trots det kvitterade hon sommaren 2006 ut 11 360 kronor från arbetslöshetskassan Alfakassan. Det var pengar som hon enligt åtalet inte var berättigad till, eftersom hon samtidigt fick sjukpenning från försäkringskassan.

"Slarv med papper"

- Det handlade om slarv med papper, jag var sjukskriven 25, 50 och 75 procent om vartannat och till slut blev det rörigt. Försäkringskassan fick sjukintygen direkt från läkaren och jag hade ingen riktig koll, säger hon.

Krävs på flera tusen

Förra året åtalades hon för bedrägeri. Alfakassan i Sundbyberg kräver henne på skadestånd på nästan 8761 kronor. Johanna Toftby känner sig dock lugn inför domen som kommer på torsdag.
- Det rör mig inte i ryggen för det handlar om en patetisk grej, några tusenlappar bara. Men visst, rätt ska vara rätt, även om det beror på ett olyckligt misstag, säger hon.

Påverkar inte TV3

Men även om det skulle bli en fällande dom påverkas inte hennes medverkan i det populära programmet, meddelar TV3.
- Johanna är en alldeles utmärkt människa och de kriterier som göra att man passar för programmet har inte något med en här typen av problem att göra, säger Anders Knave, programchef på TV3.

Informerade kanalen

Enligt honom har Johanna Toftby informerat tv-kanalen om åtalet mot henne på ett tidigt stadium.
- När man går in i sådan här sak så ingår det att man berättar sådana saker så att vi har koll på deras livssituation, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!