Emelie Törnquist till vänster berättar om den jobba utröstningen och att medverka i "Biggest loser Sverige": "Det kändes overkligt att se det i tv." Foto: TV4
Emelie Törnquist till vänster berättar om den jobba utröstningen och att medverka i "Biggest loser Sverige": "Det kändes overkligt att se det i tv." Foto: TV4

Emelie Törnquist om "Biggest loser": Jättejobbig att uppleva allting igen

Publicerad
Uppdaterad
Här är vikttårarna de ville slippa.
Men Emelie Törnquist och Therese Lagerholm tvingas ge upp sin dröm om att tappa kilon i tv.
- Det var jättejobbigt att uppleva allting igen, säger Emelie till Expressen.se efter att ha sett sig själv i "Biggest loser Sverige".
Första avsnittet slutar med stor och böljande dramatik.
Deltagarna Emelie Törnquist, 27, och Therese Lagerholm, 27, är bästa kompisar och tävlar tillsammans i programmet.
Och det börjar inte bra.
Visserligen går de ner 6,7 kilo tillsammans. Men procentuellt är de inte i klass med de övriga deltagarna och tvingas därför utstå en jobbig omröstningen med tvillingarna Linn och Maria från Jönköping. 
Där börjar tårarna. Och de fortsätter i åtminstone en timme.

"Kändes overkligt"

- Alltså, om jag åker hem vet jag att jag kommer börja med mitt gamla liv igen. Och jag vill inte det.
- Jag behöver verkligen det här, säger Emelie Törnquist innan resultatet är klart.
När det sedan står klart att hon och bästisen Therese tvingas lämna programmet svämmar tårarna över i tv-rutan.
Emelie såg premiäravsnittet för första gången på måndagskvällen. Direkt efter pratar hon med Expressen.se:
– Det var jättejobbigt att uppleva allting igen. Man står där och rodnar inför hela svenska folket.
– Vi var ett glatt gäng som kom väldigt bra överens och det kändes overkligt att se det i tv. Det var så hemskt jobbigt att börja träna, fortsätter hon.

DISKUTERA ALLT OM BIGGEST LOSER SVERIGE HÄR

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag