Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det har skådisarna i ”Tunna blå linjen” gjort innan

"Ibland kanske jag tänker lite mer på vad jag har på mig"
Några av skådespelarna i SVT-serien ”Tunna blå linjen” om det dagliga livet och arbetet för sex poliser i Malmö.
Foto: Foto: Linus Eklund / Anagram

SVT-serien ”Tunna blå linjen” om det dagliga livet och arbetet för sex poliser i Malmö är en succé hos både tittare och kritiker.

Här är skådisarna som spelar Leah, Sara, Faye, Magnus, Jesse och Dani.

”Tunna blå linjen” hade premiär 17 januari i SVT, och kritikerna är överens: mixen av vardagsrealism och relationsdramatik är omöjlig att motstå.

Expressens Mattias Bergqvist skriver: ”Ett relationsdrama och en samtidsberättelse. Årets första tv-snackis är ”Tunna blå linjen” i SVT. Det en serie som är mycket mer än du först tror”.

Men vilka är skådespelarna bakom de sex Malmöpoliserna? Och var har du sett dem tidigare? Här är svaren.

Skådespelarna i ”Tunna blå linjen”

Gizem Erdogan är Leah i ”Tunna blå linjen”

Gizem Erdogan, aktuell i polisserien "Tunna blå linjen" på SVT.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Gizem Erdogan, 33, spelar polisen Leah. Hon har hyllats och blivit ett välbekant ansikte genom tv-serier som ”Kärlek & anarki” och ”Kalifat” – där hennes roll som den radikaliserade Pervin gav henne priset som årets kvinnliga skådespelerska i Kristallen 2020.

För sin roll i långfilmen ”Dröm vidare” nominerades hon till en Guldbagge och hon är en del av Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble. Just nu arbetar Gizem Erdogan med en roll som tjuv i ”Familjen Knyckertz”, som blir SVT:s julkalender 2021.

Amanda Jansson är Sara i ”Tunna blå linjen”

Foto: Carolina Romare / SVT

Amanda Jansson, 30, spelar den nyutexaminerade och kristna polisen Sara. Du har tidigare kunnat se henne i ”Beck – Utom rimligt tvivel” och i den tredje säsongen av SVT:s tittarframgång ”Vår tid är nu”, där hon spelar ung och uppkäftig rebell. Amanda Jansson har gått Teaterhögskolan i Luleå och bor numera i Gävle.

Oscar Töringe är Magnus i ”Tunna blå linjen”

https://www.instagram.com/p/ByIy_Y-CIym/?hidecaption=true

Oscar Töringe, 38, spelar polisen Magnus i ”Tunna blå linjen”. Han är bosatt i Stockholm och har tidigare bland annat medverkat i TV4-serien ”Syrror”, serien ”Top dog” som bygger på Jens Lapidus böcker och i filmerna ”Min pappa Marianne” och ”Beck – Den tunna isen”.

Per Lasson är Jesse i ”Tunna blå linjen”

https://www.instagram.com/p/CEbNjabJ2sS/?hidecaption=true

Per Lasson, 49 år, är skåning men bor numera i Stockholm. Han har spelat bonde i ”Snapphanar”, före detta hockeyproffs i ungdomsserien ”Eagles” och har också setts i någon episod av svenskdanska succéserien ”Bron”. Per Lasson har förutom arbetet som skådespelare tidigare varit militärpolis, bonde, lärare och kemiassistent.

Anna Sise är Faye i ”Tunna blå linjen”

Foto: Eero Hannukainen/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anna Sise, 49, såg vi senast som inrikesminister i nyinspelningen av ”Hamilton” i TV4 och C More med Jakob Oftebro i huvudrollen som agent Hamilton. Hon medverkar även i ”Solsidan”, ”Eagles”, ”Innan vi dör” och ” Äkta människor”. Anna Sise är också sångerska och har gett ut flera skivor och sjungit på jazzklubbar och konserthus, bland annat med en hyllning till jazzsångerskan Billie Holiday.

Sandra Stojiljkovic är Dani i ”Tunna blå linjen”

https://www.instagram.com/p/CDUXTICJAjH/?hidecaption=true

Sandra Stojiljkovic, 39, har arbetat på Malmö stadsteater sedan 2008 och medverkat i fler än 20 olika pjäser. Hon har också gjort film och tv. I ”Beck - Cellisten” spelar hon cellisten som blir utsatt för ett mordförsök av ryska maffian. På senare år har hon medverkat i flera avsnitt av serierna ”Bron” och ”Top dog”.

I serien får du följa med i polisens vardag.