Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför blev det fiasko

SKROTADE PROGRAMLEDARE? Programledarna Ola Lindholm och Agneta Engström leder programmet som totalsågats av kritiker. "De är inte sjyssta, men den här gången håller jag nästan med dem", säger Ola Lindholm.

Nu sågar SVT:s programdirektör det egna lekprogrammet - och avslöjar varför det blivit ett misslyckande.

- Folk som kunde ha ingripit har inte varit på plats, säger Leif Jakobsson.

"Skrotslaget" - där två lag tävlar i att bygga maskiner av skrotdelar - skulle bli SVT:s nya måndagsnöje i rutan. Men programmet, som leds av Ola Lindholm och Agneta Engström, har totalsågats av både kritiker och tittare. Bara 420 000 såg premiären den 15 augusti - och ännu färre, 260 000, följde måndagens avsnitt enligt siffror från MMS.

Hängde inte riktigt med

 Till och med Ola Lindholm har kritiserat "Skrotslaget": - Jag hängde inte riktigt med själv i programmet. Jag läste kritiken i tidningarna, och de är inte så sjyssta. Men den här gången håller jag nästan med dem, sa han nyligen i SR:s program "Uppman i P3".

Håller med kritikerna

 Nu stämmer SVT:s programdirektör Leif Jakobsson in i kritiken. - Idén är bättre än utförandet. Det hade kunnat vara ett inspirerande program kring hur man förhåller sig till tekniska prylar. Men det är så mycket ståhej kring tävlingen att man inte ser de tekniska detaljerna, säger han. Samtidigt ger han sin förklaring till varför "Skrotslaget" blivit ett misslyckande.

Inte varit på plats

 - Folk har varit lediga i sommar, samtidigt som redigeringsarbetet har fortsatt. De som kunde ha ingripit har inte varit på plats. Till exempel har jag varit ledig i fyra veckor.

Vem ansvarar i så fall för misslyckandet? - I det här fallet är det ju ett produktionsbolag (Baluba) som har producerat programmet. Men jag vill heller inte avsvära mig något ansvar, vi på SVT ska ju ha koll på produktionen. Expressen sökte i går Baluba, men ingen som jobbat med "Skrotslaget" var enligt bolaget anträffbar.