REN I DAG. "Den ångesten jag fått av drogerna är något jag får leva med resten av mitt liv", säger Carolina Gynning.
REN I DAG. "Den ångesten jag fått av drogerna är något jag får leva med resten av mitt liv", säger Carolina Gynning.

Carolina: "Jag har panikångest

Publicerad
Uppdaterad
"Förkväll"-programledaren Carolina Gynning berättar nu att hon tvingats gå i psykoterapi.
I nya numret av Plaza Kvinna avslöjar hon även att drogmissbruket gett henne ständigt återkommande panikångestattacker:
- Det är demoner och svarta hål. Som om ett svart täcke lägger sig över mig, säger hon.
Carolina Gynning, 27, syns för tillfället varje vardag i TV4-rutan. Som en av programledarna i "Förkväll" berör och upprör hon ständigt. I kommande numret av Plaza kvinna berättar hon öppenhjärtigt om kändislivets baksidor, botoxinjektionerna, att hon njuter av gruppsex, dras till destruktiva förhållanden och om sitt forna drogmissbruk: - Jag har slutat med droger. Jag vill inte ha det tillbaka. För då skulle jag varken kunna ha det här tv-jobbet eller en man. Jag är knappt intresserad av att bli full längre. Det är kul att bli glad och uppsluppen, men jag har inte tid att bli bakfull.

Mår bra i dag

I dag mår Carolina Gynning enligt egen utsago bättre än någonsin tidigare. Men droganvändandet har satt spår hon antagligen får leva med resten av sitt liv: - Jag har panikångestattacker. Oftast kommer de när jag känner mig stressad eller om jag är bakis. Jag vet att det är av drogerna. Den ångesten jag fått av drogerna är något jag får leva med resten av mitt liv. Det är hemskt.

Har gått i psykoterapi

Carolina Gynning berättar hur en ångestattack kan vara: - Det är demoner och svarta hål. Mörkt. Det är som om ett svart täcke lägger sig över mig. Det är otäckt när man inte har kontroll över sig själv. Som tur är kommer det allt mer sällan. Hon har gått i kognitiv psykoterapi och hanterar numera attackerna genom att "Låta dem åka med på bussen, men fortsätta vara chaufför." Fotnot: Nya numret av Plaza Kvinna finns i butik 24 oktober.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag