Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Breaking bad” – allt du vill veta om nya Netflixfilmen ”El Camino”

Aaron Paul och Bryan Cranston som knarkproducerande kolleger i ”Breaking bad”.Foto: Ap
Foto: Netflix

Inför premiären på filmen ”El Camino – a Breaking bad movie” har Netflix publicerat två trailers och en musikvideo.

Men det är en post på Instagram som har fått fansen att börja spekulera: lever Walter White, kemiläraren som blev knarkhandlare?

Sex år har gått sedan sista avsnittet av ”Breaking bad” sändes. Den mångfaldigt Emmybelönade och hyllade tv-serien handlar om hur en cancersjuk kemilärare bestämmer sig för att tjäna pengar till sin familj genom att tillverka och sälja metamfetamin.

”Breaking bad” gick i fem säsonger mellan 2008 och 2013, och skapades av Vince Gilligan, som också var producent och en av manusförfattarna till tv-serien ”Arkiv X”.

Vad handlar ”Breaking bad”-filmen om?

Filmen ”El Camino – a Breaking bad movie” tar vid där serien slutade för sex år sedan.

Walter White (spelad av Bryan Cranston), cancersjuk från seriens start och nu (spoiler om sista avsnittet) också skottskadad, sjunker i sista avsnittet ihop på golvet – men dör han?

Han har precis hjälpt sin medhjälpare Jesse Pinkman, spelad av Aaron Paul, att komma undan ett nazistgäng, och Jesse drar i väg i en bil.

Den nya filmen skildrar vad som sedan händer med Jesse Pinkman, och polisens jakt på honom.

Lever Walter White i ”El Camino”?

Fastän det är möjligt att Walter White dör i slutscenen av ”Breaking bad” är det inte säkert. När Aaron Paul publicerade en bild på Instagram av sig själv i rollen som Jesse Pinkman och kommentaren ”Hallå gamle vän” började fansen spekulera.

Betyder det att Walter White överlevde och kommer att medverka i nya filmen? Eller är Jesses ”old friend” helt enkelt det knark han tillverkar eller det knark han själv missbrukar? Frågorna är många och hoppfulla i de över 36 000 kommentarerna till Instagramposten.

https://www.instagram.com/p/B2LA4w2H0Sp/

När har ”Breaking bad”-filmen premiär?

Filmen ”El Camino – a Breaking bad movie” har premiär på Netflix den 11 oktober 2019.

De enda bekräftade rollerna i detta hemliga projekt är Aaron Paul som Jesse Pinkman och Charles Baker i rollen som hans kompis och kumpan Skinny Pete.

”Enchanted” – låten som spelar en roll

Förutom en trailer till filmen där Skinny Pete (Charles Baker) förhörs om var Jesse Pinkman kan ha tagit vägen och en ny trailer med Jesse ensam i en bil i mörkret har Netflix också nyligen publicerat en musikvideo.

Den skildrar allt som hände Jesse Pinkman under de fem dramatiska säsongerna av ”Breaking bad” – till musik av Grammynominerade duon Chloe X Halle, som gör en helt egen version av låten ”Enchanted”.

”Enchanted” spelade en stor roll i ”Breaking bad”, då i 1950-talsversionen med The Platters. Den spelades när Jesse Pinkman första gången tog heroin tillsammans med sin flickvän Jane (spelad av Krysten Ritter).

Se den senaste trailern till ”El Camino” här

https://www.youtube.com/watch?v=Xw7Aii1Fyq4

Se musikvideon till ”Breaking bad”-filmen här

https://www.youtube.com/watch?v=ozYbqDiXT3I

Se första trailern till ”Breaking bad”-filmen här

https://www.youtube.com/watch?v=lZKqMVPlDg8