Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bosse bildoktorn får sparken

SLUT I RUTAN. Bosse "Bildoktorn" Andersson kommer inte att synas i tv-rutan mer. Det var roligt så länge det varade, säger han.
Bosse Bildoktorn avskedas.
Programmet läggs ner.
Mycket tråkigt eftersom det varit så uppskattat, säger Bosse Bildoktorn Andersson, 52.
Det populära tv-programmet Bosse Bildoktorn har sänts ett 30-tal gånger under tre säsonger i SVT. Som lägst har programmet setts av en halv miljon tittare. Nu skrotas programmet, och Bosse försvinner från rutan. Livet går vidare. Just nu håller jag på med min tredje bok om bilar, berättar Bosse Andersson.

Mycket populärt

Bildoktorn blev på kort tid en av Sveriges mest populära programledare. Jag kan bara säga att det var roligt att vara med i tv så länge det varade. Jag fick en enorm kontakt med tv-publiken och många bevis på uppskattning under den här tiden, säger Bildoktorn. Officiellt heter det att programmet lagts på is och gör ett uppehåll. Men projektledaren för programmet Pär Nordahl på Malmö-tv säger: Vi har fått klara besked om att det inte blir några fler inspelningar i år eller nästa år. Vad som händer 2007 vet ju ingen i dag, men jag har inte hört att programmet ska komma tillbaka. Däremot att man längre fram vill testa ett annat motorprogram från Mellansverige.

Känd bilmekaniker

Bosse Andersson blev känd som den intensive och klurige smålänningen från Vetlanda som mekade i tv. Jag började redan 1970 i bilbranschen och utbildade mig sedan till bilmekaniker. Snart fick jag uppdraget att utbilda även andra inom bilbranschen, säger han. Har fått mycket kritik Han har samtidigt fått kritik för att uppmuntra mindre kunniga bilägare att själv fixa sina fordon. På flera verkstäder runt om i landet menar man att han därför gjort mer skada än nytta. Bildoktorn har kvar sitt program för riksradion, som sänds en timme varje månad.