Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bonde söker fru 2019: Det visste du inte om Oscar Fjärrstrand

Oscar Fjärrstrand söker kärleken i Bonde söker fru 2019Foto: Daniel Ohlsson / TV4

En av de yngsta bönderna i programmets historia har levt för lantbruket hela sitt liv.

Nu söker han någon att dela vardagen med.

Här är några saker du kanske inte visste om ”Bonde söker fru”-Oscar.

Oscar blev anmäld till Bonde söker fru av en vän

Oscar berättar i en intervju med SVT Västmanland att han hade längtat efter kärlek men inte kommit på att anmäla sig till Bonde söker fru. Men när en vän frågade om hon fick anmäla honom sade han ja.

– Sen ringde de och frågade om man var seriös och då tänkte man ”är det på riktigt? Ringer de verkligen från Stockholm eller är det en busringning?”, har Oscar berättat för SVT Västmanland.

Han driver getyoga på sin gård

Idén kom från början från en bekant som såg att Oscar hade tagit emot många killingar på sin gård. Getyoga fanns redan i USA, och de bestämde sig för att testa.

– Det är som vanlig yoga fast med getter. De kommer och rycker i kläderna eller lägger sig i knät och somnar. De har en glädjande och lugnande verkan, tycker folk, säger Oscar till Västmanlands Nyheter.

https://www.instagram.com/p/BlOBQuvn92G/

Oscar Fjärrstrand har bott själv sedan han var 16

Oscar Fjärrstrand har hållit på med lantbruk hela sitt liv, och bor bara några hus bort från sina föräldrar i Kumlaby utanför Sala. Merparten av hans getter bor även hos föräldrarna.

– Jag har bott själv sedan jag var 16 år, jag har mitt företag och alla djuren, så man känner att det vore pricken över i:et att träffa den rätta nu, har Oscar sagt till Södra Dalarnes tidning.

Årets bönder i Bonde söker fru 2019

Årets bönder i ”Bonde söker fru”:

Alexander Andersson, 35 år, mjölkbonde från Dannike.

Jimmy Olofsson, 37 år, köttbonde från Ankarvattnet.

Oscar Fjärrstrand, 22 år, getbonde från Sala.

Per Hansson Edh, 29 år, mjölkbonde från Söderhamn.

Årets bönder i ”Bonde söker fru – Kärlek åt alla”:

André Petersson, 24 år, köttbonde från Strömsnäsbruk.

Mattias Karlsson, 26 år, Lammbonde från Rimbo.

Ulf Lindkvist, 56 år, skogsbonde från Ramstalund.

Oscar i Bonde söker fru letar efter en ”äldre” tjej

Nu är ju Oscar själv bara 22 år gammal, men i en livesändning på Linda Lindorffs Instagram-konto berättar han att han föredrar tjejer som är lite äldre än honom själv.

– Jag tittar oftast åt äldre tjejer. Över 30 känns lite gammalt men runt 25-26 år kanske skulle vara optimalt. Samtidigt letar jag efter den rätte, inte en viss ålder. Tjejer under 20 år får också skriva, säger han till Linda Lindorff.