Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bingolottos nyårsbingo 2019 – allt du behöver veta

Leif, Gunde, Agneta, Marie och Rickard – här är programledarna som lett "Bingolotto"
Foto: MATHIAS OTTERBERG / TV4

För sjunde året i rad vakar TV4 in nyåret med hjälp av Bingolottos Nyårsbingo.

När 2019 blir 2020 har Rickard Olsson och Lotta Engberg roat tittarna hela kvällen med en rad gäster.

Här är alla fakta om årets Nyårsbingo.

Bingolottos Nyårsbingo sänds i TV4 hela kvällen på nyårsafton 31 december 2019. Med start klockan 20.00 guidar Rickard Olsson och Lotta Engberg tittarna mellan tävlingsbingo och underhållning – över tolvslaget och in i det nya året.

Vilka artister gästar Bingolottos Nyårsbingo 2019?

Rickard Olsson och Lotta Engberg firar in 2020 under mer än fyra timmar av underhållning, bingo och en rad artister.

På gästlistan hittar vi Vikingarna, Charlotte Perrelli, Eva Jumatate, Kalle Moraeus, Gunilla Backman, Loa Falkman, Johan Östling och Jill Johnson. 

Bingolottos husband leds av Mattias Bylund.

Så spelar man Bingolotto

Med en bingolott i handen eller på soffbordet får du tre chanser att vinna på bingo: Ettans, Tvåans och Treans bingospel. Bingoutroparen drar siffror som du markerar på Bingolotten.

Under uppesittarkvällen blir det ytterligare ett bingospel, alltså fyra totalt.

Det gäller att få fem markeringar i vågrät rad. Lyckas du med det vinner du det som står i den raden, det kan vara en ny lott – eller till exempelvis en bil. 

När du får bingo kan du ringa in till programmet och vinna mer. Tänk på att det är ett betalsamtal, minst 4.95 kronor per samtal plus avgiften till operatören. Kommer du först kan du vinna fler priser.

Du kan också vinna på din Bingolotts serienummer eller lottnummer. Serie- och lottnummer finns på längst upp till vänster bingolottens framsida. Glöm inte att skrapa fram numren innan programmet börjar.

Så många vinstchanser har jag med en lott

Du har minst sju chanser att vinna med din Bingolott, tre bingodragningar och fyra utlottningar. Får du bingo kan du dessutom ringa programmet och vinna mer.

Var köper jag en Bingolott och vad kostar den?

En Bingolott kostar 50 kronor. Det finns ibland dubbellott för 100 kronor som dubblar allt du vinner. Till uppesittarkvällen säljs även en premiumlott för 250 kronor som ger dig fem gånger vinsten. Så vinner du en bil för 225 000 vinner du för 1 125 000 kronor.

Bingolotto säljs genom Folkspel av idrottsföreningar. Ofta är det ungdomar och äldre som säljer lotter i köpcentrum och andra ställen där folk möts. Du kan även hitta Bingolotter i spelbutiker och i förbutiken där du handlar din mat. Men du kan även köpa digitala Bingolotter.

Så spelar du Bingolotto på nätet 

Du kan också köpa digitala Bingolotter. Du kan då spela på hemsidan eller skriva ut din lott på en skrivare.

Spelar du Bingolotto i telefonens app kan du dutta precis som på en vanlig Bingolott, eller låta appen dutta automatiskt de nummer Rickard läser upp. Vinner du med appen sätts vinsten in automatiskt på ditt spelkonto.

Hur ser jag om jag har vunnit på Bingolotto?

Du kan snabbt kolla om du vunnit i efterhand genom att skriva in serie- och lottnummer på Bingolottos sajt här. Som en säkerhet att du skrivit in rätt nummer visar sajten ditt slutnummer. Stämmer det inte överens med din lott ska du kolla siffrorna igen.

Du kan också ringa 0771-980 980 för att rätta lotten.

Se Rickard Olssons nya superkropp

”Bingolottos” programledare Rickard Olsson, 52, drog i gång hård träning i augusti.