Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bingolotto: Missa inget under uppesittarkvällen

Många tillbringar uppesittarkvällen med Rickard Olsson i TV4. Foto: MATHIAS OTTERBERG / TV4
Leif "Loket" Olsson ledde Bingolotto från starten och var under 1990-talet en av Sveriges mest populära och älskade programledare. Foto: PER WISSING
Goa gubbar från Göteborg. Lasse Kronér tog över programledarskapet från "Loket" 1999. Foto: BOBBO LAUHAGE / ©KAMERAREPORTAGE PRESSENS BILD
När Bingolotto firade 20 år firade man med Gert Eklund, Lotta Engberg, Jan Bylund, "Loket" , Rickard Olsson och Lasse Kronér. Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN
Gunde Svan är inte göteborgare – men tog över Bingolotto 2004–2005. Foto: SVEN-ERIK JOHANSSON

Bingolotto är inte bara Sveriges största lotteri i modern tid, det är också ett av de mest populära underhållningsprogrammen i TV4.

Julen 2018 har Bingolotto uppesittarkväll i TV4 med vinster för 87 miljoner kronor med ett stort antal kända artister.

Det här kan du vänta dig av uppesittarkvällen och så här spelar du Bingolotto smartast och enklast.

Bingolotto är TV4:s långkörare, med snart 30 år i tv. Det är svårt i dag att förstå hur gigantiskt programmet var på 1990-talet. Men Programledaren Leif "Loket" Ohlsson drog runt 3,5 miljoner tittare varje lördagskväll under 1990-talet. Och bland gästartisterna fanns alla stora dansband och internationella stjärnor som David Bowie, Toto, Joe Cocker, Julio Iglesias, Bon Jovi och Elton John.

Madonna var inte med, men hon gjorde videon "Ray of Light" 1998 med klipp från Bingolotto.

Tv-tablå - då startar Binglotto julen 2018

TV4 sänder uppesittarkväll med Bingolotto datumet den 23 december klockan 19.30 till efter midnatt, med uppehåll för TV4-nyheterna och vädret klockan 22.00.

De har varit programledare för Bingolotto

Leif "Loket" Ohlsson ledde programmet från start. Numera är Rickard Olsson programledare. Uppesittarkvällen leds av Rickard Olsson, Nyårssändningen av Rickard Olsson och Lotta Engberg.

LÄS MER: TV: Här är "Bingolotto"-programledarna vi minns 

Markera siffrorna som blir upplästa. Fem i vågrät rad och du har vunnit det som står till vänster.

Så spelar du Bingolotto – enkel guide

Med en bingolott i handen eller på soffbordet får du tre chanser att vinna på bingo: Ettans, Tvåans och Treans bingospel. Bingoutroparen drar siffror som du markerar  på Bingolotten.

Det gäller att få fem markeringar i vågrät rad. Lyckas du med det vinner du det som står i den raden, det kan vara en ny lott – eller till exempelvis en bil. 

När du får bingo kan du ringa in till programmet och vinna mer. Tänk på att det är ett betalsamtal, minst 4.95 kronor per samtal plus avgiften till operatören. Kommer du först kan du vinna fler priser.

Du kan också vinna på din Bingolotts serienummer eller lottnummer. Serie- och lottnummer finns på längst upp till vänster bingolottens framsida. Glöm inte att skrapa fram numren innan programmet börjar.

Så många vinstchanser har jag med en lott

Du har minst sju chanser att vinna med din Bingolott, tre bingodragningar och fyra utlottningar. Får du bingo kan du dessutom ringa programmet och vinna mer.

Vad kostar en Bingolott och var köper jag den?

En Bingolott kostar 50 kronor. Det finns ibland dubbellott för 100 kronor som dubblar allt du vinner. Till uppesittarkvällen säljs även en premiumlott för 250 kronor som ger dig fem gånger vinsten. Så vinner du en bil för 225 000 vinner du för 1 125 000 kronor.

Bingolotto säljs genom Folkspel av idrottsföreningar. Ofta är det ungdomar och äldre som säljer lotter i köpcentrum och andra ställen där folk möts. Du kan även hitta Bingolotter i spelbutiker och i förbutiken där du handlar din mat. Men du kan även köpa digitala Bingolotter.

LÄS MER: Rickard Olssons miljoner – får superlön efter flytten 

Så spelar du Bingolotto på nätet 

Du kan också köpa digitala Bingolotter. Du kan då spela på hemsidan eller skriva ut din lott på en skrivare.

Spelar du Bingolotto i telefonens app kan du dutta precis som på en vanlig Bingolott, eller låta appen dutta automatiskt de nummer Rickard läser upp. Vinner du med appen sätts vinsten in automatiskt på ditt spelkonto.

Hur ser jag om jag har vunnit på Bingolotto?

Du kan snabbt kolla om du vunnit i efterhand genom att skriva in serie- och lottnummer på Bingolottos sajt här. Som en säkerhet att du skrivit in rätt nummer visar sajten ditt slutnummer. Stämmer det inte överens med din lott ska du kolla siffrorna igen.

Du kan också ringa 0771-980 980 för att rätta lotten. 

Alla artister i TV4:s uppesittarkväll 2018

Uppesittarkvällen med Bingolotto fungerar ungefär som tidigare år. Men i år står Alexandra Zazzi i köket och lagar julmat. På scen finns även Sven-Bertil Taube.

I rimstugan hjälper David Hellenius och Helena af Sandeberg till med julklappsrim tillsammans med komikerna Keyyo och Annika Andersson.

Andra artister som uppträder är Annika Herlitz, Little Jinder, Andreas Weise, Kalle Moraeus och Tommy Körberg.

■ Annika Herltitz, 34, är sångerska, musikalartist och röstskådespelerska och gjorde röstrollen som snödrottningen Elsa i den svenskspråkiga versionen av Disneys film "Frost".

■ Little Jinder, 30, är popartist grammisbelönt sångare som sågs av många 2016 i "Så mycket bättre". Hon är dotter till Åsa Jinder

■ Andreas Weise, 32, är sångare, låtskrivare, underhållare och programledare. Han är son till Arne Weise och har stått på egna ben sedan Idol 2010.

■ Kalle Moraeus, 55, är spelman, tonsättare och programledare, samt svensk mästare i luftgitarr 1984. 

■ Tommy Körberg, 70, är sångare och skådespelare. Han har bland annat sjungit "Judy min vän" i Eurovision song contest 1969 och spelat den manliga huvudrollen i "Sound of Music" mot Carola 1997. 

■ Sven-Bertil Taube, 84, är skådespelare och vissångare som hans pappa Evert Taube. 

LÄS MER: Profilens nya liv – efter miljonvinst på Bingolotto 

Hjälp, vad är Bingolotto?

Bingolotto startade lokalt i Göteborg den 16 januari 1989 i Kållevisionen. Leif "Loket" Ohlsson var med från starten och fortsatte över till TV4 1991 när programmet flyttade och blev en nationell angelägenhet. Sedan starten för snart 30 år sedan har programmet dragit in 16 miljarder kronor till det svenska föreningslivet. 

Tidigare programledare i Bingolotto

Leif "Loket" Olsson (1991-1999, 2004) 

Lasse Kronér (1999–2004) 

Gunde Svan (2004–2005) 

Rickard Olsson (2005–2008, 2018) 

Lotta Engberg (2008–2011, 2017-2018) 

Jan Bylund (2011–2013) 

Marie Serneholt (2013–2014)

Ingvar Oldsberg (2014–2017) 

Agneta Sjödin (2017–2018)

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!