Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berättar om de omtalade sexscenerna i succéserien

Berättar om de omtalade sexscenerna i succéserien
Marianne (Daisy Edgar-Jones) och Connell (Paul Mescal) inleder en romans trots sina olikheter.
Foto: Press
Serien var en av vårens mest populära på SVT Play.
Foto: Press

”Normala människor” på SVT Play innehöll en rad omtalade och närgångna sexscener.

Nu förklarar Paul Mescal, en av huvudrollsinnehavarna, om vad som var så speciellt med sexet i succéserien.

Kärleksdramat ”Normala människor”, baserad på Sally Rooneys framgångsrika novell med samma namn, var en av vårens mest tittade serier på SVT Play.

Den irländsk-brittisk-amerikanska historien kretsar kring utstötta enstöringen Marianne (Daisy Edgar-Jones) och den populäre fotbollskillen Connell (Paul Mescal) som kommer varandra närmare än någon hade kunnat ana – och en dramatisk kärlekshistoria växer fram.

Berättar om sexet

I serien förekommer ett flertal omtalade sexscener mellan Marianne och Connell.

Paul Mescal, som spelar Connell, säger att sexscenerna skiljer sig från vad vi är vana att se i Hollywoodfilmer. Eller i porr för den delen.

– De framställer sex på ett sätt som inte stämmer överens med verkligheten. De får verkligen sträcka upp händerna och säga att de inte direkt har hjälpt till där. Jag växte också upp under en tid då porr har varit en massiv kunskapskälla kring hur folk ser på sex, säger han i en intervju med Independent.

I Hollywood framställs ofta sexscener med tända ljus, och inga skavanker, där allt flyter på utan problem, förklarar skådespelaren. 

– Det kan verkligen vara en svår övergång från att se den typen av scener och sedan uppleva sex i sitt eget liv för första gången. Det var därför jag var så förväntansfull när jag läste manuset till ”Normala människor”, säger han till Independent. 

”Min pojkvän fick panik”

Daisy Edgar-Jones, som spelar motparten Marianne, har tidigare berättat att de två skådespelarna fick öva på att vara bekväma nakna tillsammans.

De hade bara känt varandra i en vecka och fick då hjälp av en så kallad intimitetskoordinator.

Hon säger till Evening Standard att det var speciellt att se sexscenerna tillsammans med sin pojkvän när tv-serien började sändas. 

– Min pojkvän fick lite panik under sexscenerna. Men nu har han i alla fall sett dem.

Blir det en säsong två av ”Normala människor” ? Så här säger skådespelarna!

Bekanta ansiktet i Netflix-serien förvånar tittare – igen