Anna Anka: Svenska pappor är tragiska

Publicerad
Uppdaterad
En het debatt rasar just nu om TV3:s serie "Svenska Hollywoodfruar", där bland andra skånska Anna Anka medverkar.
I ett inlägg på debattsajten Newsmill ger den kritiserade hemmafrun svar på tal.
"Jag och min man skrattar hela vägen till banken", skriver hon.
Anna Ankas uttalanden i "Svenska Hollywoodfruar" har fått många svenska tv-tittare att reagera starkt.
- Om ens make vill att man suger av honom varje morgon måste man ställa upp på det, säger svenskan bland annat.
Expressens nöjeskrönikör Malin Roos kallar hemmafruarnas framträdande i programmet för "tragiskt".
"Det är faktiskt tragiskt, lite lyteskomik" skriver Roos, och fortsätter: "Jag skrattar åt, och inte med Hollywoodbrudarna - men jag skrattar".

"Livsstilen är förkastlig"

Nu går Anna Anka ut med ett offentligt debattinlägg, där hon försvarar sig själv och sin tillvaro. På Newsmill rekommenderar lyxhustrun fler svenskor att bryta upp från "Jantelandet" Sverige, och på så sätt hitta lyckan. Enligt Anka är den svenska livsstilen förkastlig.
"Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter."

Klär sig slafsigt

Hon förklarar samtidigt att hon tycker synd om de svenska männen, som får nöja sig med "oattraktiva" kvinnor.
"I Sverige är det tillåtet att förfalla, bara man fångar en man. De gifter sig med snygga kvinnor som snabbt blir oattraktiva, börjar klä sig slafsigt och struntar i mannens behov."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag