I programserien "Anna Ankas jul" får tittarna i sex program följa julstöket i familjen Ankas residens i Kalifornien. Foto: Axel Öberg
I programserien "Anna Ankas jul" får tittarna i sex program följa julstöket i familjen Ankas residens i Kalifornien. Foto: Axel Öberg

Anna Anka ger Kalle en match på julafton

Publicerad
Uppdaterad
TV3 vann dragkampen med TV4 om Anna Anka. I programserien " Anna Ankas jul" får tittarna i sex program följa julstöket i familjen Ankas residens i Kalifornien.
- Vi hoppas ge Kalle Anka en match, säger Anders Knave, programdirektör på TV3.
Sedan succén med "Hollywoodfruar" har flera kanaler slagits om Anna Anka. TV4 har velat ha med henne i "Let´s Dance"- men nu har hon bestämt sig för att stanna hos TV3. I programserien " Anna Ankas jul" kommer tittarna att få följa julförberedelserna i familjen Ankas hus i Los Angeles.
- Programserien kommer att sändas veckan innan jul med premiär 19 december - och kvällen innan julafton blir det uppesittarkväll. På julafton kommer vi med glimten i ögat ge Kalle Anka en match då vi sänder sista avsnittet vid klockan tre, säger Anders Knave.

"Det känns kul"

Kända TV3-profiler kommer att åka över till Los Angeles och hålla i varsitt program. Vilka det blir är dock inte spikat än.
- Men programmen kommer att ha olika tema, som till exempel hälsa, inredning och grannsämja, säger Anders Knave som är glad att TV3 vann dragkampen om Anna.
- Det känns kul och skönt att kunna fortsätta jobba med Anna. Jag tror det är bättre för henne att vara med i program där hon är huvudpersonen i stället för att vara en i mängden som i exempelvis "Let´s Dance", där hon dessutom riskerar att åka ut i första avsnittet, säger Anders Knave.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag