Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Amy Diamonds ångest förlamar henne inte längre

Amy Deasismont (Mer känd som Amy Diamond) och Vilhelm Blomgren i tv-serien ”Gösta” av Lukas Moodysson. Foto: Lukas Moodyson/HBO Nordic / HBO Nordic

Sångerskan Amy ”Diamond” Deasimont har lidit av ångest sedan tidiga tonåren – och kan använda det i sin nya yrkesroll.

Som skådespelare heter hon Amy Deasismont – och hyllas för sin insats som ängslig flickvän till Vilhelm Blomgren i ”Gösta”, Lukas Moodyssons tv-serie för HBO Nordic.

Amy Diamond, 27, heter egentligen Deasismont och slog igenom som sångerska under sitt artistnamn redan som 12-åring med låten ”What’s in it for me” och har sedan dess gett ut fem album.

Långfilmsdebuten 2015 i Sanna Lenkens prisbelönta ”Min lilla syster” prisades av många kritiker, och Amy Deasismont nominerades för Bästa kvinnliga biroll inför Guldbaggegalean 2016.

Vilhelm Blomgren gör ”Gösta” på HBO

I HBO-serien ”Gösta” spelar hon Melissa, flickvän till huvudpersonen (spelad av Vilhelm Blomgren) och en ångestfylld och besvärlig person. I både ”Min lilla syster” och ”Gösta” har Amy Deasismont kunnat använda egna erfarenheter av de ångestattacker hon har brottats med sedan tidiga tonår.

– Ångesten förlamar mig inte som den gjorde förut. Men känslan av att kroppen vill fly från något farligt, trots att det inte finns något hot, är fortfarande ganska märklig, berättar Amy Deasismont i en intervju i tidningen Land.

– Jag är faktiskt otroligt glad över min ångest eftersom den har gjort att jag har fått tillgång till alla mina känslor.

Amy Diamond hyllas för rollen i ”Gösta”

Många kritiker lovordar Vilhelm Blomgren i rollen som Gösta – men även Amy Deasismonts tolkning av Melissa får ett överflöd av beröm.

”Seriens behållning är Amy Deasismont som Göstas flickvän”, skriver Dagens Nyheter. ”… lika strålande här som hon var i Sanna Lenkens film”, menar Svenska Dagbladet. ”Höjdpunkten” och ”…seriens roligaste person”, betygsätter SVT:s Kulturnyheterna. ”Amy Diamond briljerar”, tycker Smålandsposten.
”…utmärkt som den bekräftelsetörstande flickvännen”, skriver Sydsvenskan. 

Lukas Moodysson: ”Gillar henne”

HBO-seriens regissör Lukas Moodysson berättar att han identifierar sig själv med Melissa.

– Hon är ju så fruktansvärd men jag gillar henne. Så där ”känslig” har jag nog också hävdat att jag var förut. Och jag ville också bli kirurg när jag var liten, säger Lukas Moodysson till Svenska Dagbladet. 

”Gösta” är en svensk originalserie, som hade premiär på HBO Nordic 1 juli, och sänds i 12 avsnitt. I rollistan finns bland andra Vilhelm Blomgren, Amy Deasismont, Gustav Berg, Clara Christiansson, Elisabeth Carlsson, Mattias Silvell och Regina Lund.

LÄS MER: ”Bästa som visats på tv senaste 200 åren” 

LÄS MER: Så bra är ”Gösta” av Lukas Moodysson 

LÄS MER: Amy Diamonds dolda kamp – berättar själv 

https://www.instagram.com/p/BxjqnnMjx7H/?hl=sv