Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alla nya serier och filmer på Netflix i januari

Avfärdar påtryckningar från kungahuset
Höjdare på Netflix i januari 2021: Carey Mulligan (från ”An education” och ”Drive”), Vanessa Kirby (från ”The crown”) och Nicolas Cage (från ”Leaving Las Vegas” och ”Adaption”).
Foto: Benjamin Loeb / Netflix / Netflix
Foto: VANTAGENEWS / STELLA PICTURES
Foto: STELLA PICTURES/SPLASH NEWS/STELLA PICTUES

Oscarnominerade Carey Mulligan gör historiska fynd i ett 1930-talsdrama, Vanessa Kirby från ”The crown” ger sorgen ett ansikte och Oscarvinnande Nicolas Cage undersöker svordomarnas historia.

Där finns några av godbitarna i Netflix nya utbud för januari 2021.

Under januari är det premiär för 23 nya serier eller nya seriesäsonger och 10 nya långfilmer på streamingtjänsten Netflix. Här är de alla, i datumordning.

Nya tv-serier på Netflix i januari 2021

1 januari – Headspace: en guide till meditation

Headspace beskriver fördelarna med meditation på ett animerat och lättillgängligt sätt. Kom i gång med hjälp av olika tekniker och guidade meditationer.

1 januari – Dream home makeover, säsong 2

Drömmar blir verklighet för familjer på jakt efter det perfekta hemmet, skräddarsytt efter deras unika stil. Dokumentärserie med Shea och Syd McGee.

1 januari – Monarca, säsong 2

Efter 20 år återvänder Ana María till Mexiko för att slåss om kontrollen över familjens tequilaimperium, som hotas av korruption och hemligheter. Dramaserie från Mexiko.

1 januari – Cobra Kai, säsong 3

”Cobra Kai” är ett slags uppföljare på ”Karate Kid”-filmerna och börjar 30 år efter All Valley karate tournament och tillfället när Daniel La Russo besegrade Johnny Lawrence. 

5 januari – Nailed it: Mexiko, säsong 3

De roliga och misslyckade bakverken kommer till Mexiko, där bagare som verkligen kan kallas amatörer tävlar om att återskapa godsaker och vinna pengar.

5 januari – History of swear words

Nicolas Cage är programledare för denna imponerande vanvördiga, roliga och upprörande lärorika serie om de mest ökända svordomarna i det engelska språket.

8 januari – Inifrån världens värsta fängelser, säsong 5

De undersökande journalisterna Paul Connelly och Raphael Rowe låter sig frivilligt spärras in i världens farligaste fängelser, där hot och brutalitet är vardag.

8 januari – Lupin

Fransk kriminalkomedi med inspiration från gentlemannatjuven Arsène Lupin. Assane Diop planerar hämnd på den rika familjen som begick en stor oförrätt mot hans pappa. Medverkande: Omar Sy (som slog igenom med huvudrollen Driss i filmen ”En oväntad vänskap”),  Ludivine Sagnier och Clotilde Hesme.

13 januari – Night stalker: The hunt for a serial killer

Under Los Angeles glittriga yta lurar en ondskefull seriemördare. Men i denna sanna historia finns det två poliser som inte tänker ge sig förrän han sitter bakom galler. Kriminaldokumentär.

15 januari – Bling empire

Följ en grupp unga med asiatiskt ursprung i Los Angeles i denna realityserie full av lyxiga fester, glamour och drama.

15 januari – Disenchantment, säsong 3

Prinsessans kungliga plikter kallar men hon vill hellre festa. Den frisinnade Bönan och hennes vänner – demonen och alfen – driver kungen till vansinne med sina eskapader. Animerat av Matt Groening, mest känd som skapare av de tecknade tv-serierna ”Simpsons” och ”Futurama”.

20 januari – Dotter från en annan mamma

När två kvinnor inser att deras bebisar förväxlats kort efter födseln börjar de planera ett nytt liv – som en gemensam och lite annorlunda familj. Drama från Mexiko.

20 januari – Spioneri genom historien

Spionage är en avancerad verksamhet, och genom historien har verktygen och tekniken betytt lika mycket som spionerna själva. Dokumentärserie.

21 januari – Ring min agent!, säsong 4

Fransk komediserie om agenterna på en av Paris främsta talangfirmor som måste kämpa för att hålla sina kunder nöjda – och affärerna flytande.

21 januari – Riverdale, säsong 5

I Riverdale kämpar Archie och hans gäng inte bara med vanliga tonårsproblem som sex, kärlek, skola och familj, utan blir även indragna i ett gåtfullt mysterium. Med Molly Ringwald från ”Breakfast Club”.

22 januari – Fate: The Winx saga

På den magiska internatskolan Alfea tar sig en grupp tonåringar an konkurrens, romantik och övernaturliga studier i en strävan att bemästra sina förtrollade krafter. Tonårsdrama.

22 januari – Blown away, säsong 2

Tio konstnärer skruvar upp värmen i en glasblåsartävling där priser värda 60 000 dollar och en mästartitel står på spel.

22 januari – Busted, säsong 3

Sju detektiver tar sig an olika mysterier i varje avsnitt av detta program, och kommer allt närmare en lösning på den större gåtan. Koreansk reality.

22 januari – Jurassic World: Krita-lägret

Sex ungdomar som bjudits in till ett toppmodernt äventyrsläger på ön Isla Nublar måste hålla ihop för att överleva när dinosaurierna rymmer.

26 januari – Snowpiercer, säsong 2

Jorden har frusit till is och de sista överlevande människorna bor på ett stort tåg som aldrig stannar. Tåget är indelat efter klass, och missnöjet sjuder. Med bland andra Jennifer Connelly.

27 januari – Bonding, säsong 2

Dramakomedi om en New York-student som extraknäcker som dominatrix och anlitar sin homosexuelle bästis från high school som assistent.

27 januari – 50 m2

När en torped förråder sina arbetsgivare tvingas han gömma sig i ett skrädderi på 50 kvadratmeter. Där misstas han för den döde ägarens son, en identitet han bestämmer sig för att anta. Turkisk thrillerserie.

31 januari – The uncanny counter

De jobbar i en nudelrestaurang på dagarna och jagar demoner på nätterna. Koreansk dramakomediserie.

Nya filmer på Netflix i januari 2021

1 januari – What happened to Mr Cha?

En skådespelare vars bäst före-datum har passerat klamrar sig fast vid svunna tider – tills en oväntad händelse får honom att inse vem han har blivit. Koreansk dramakomedi.

7 januari – Pieces of a woman

En kvinna föder hemma med katastrofala resultat. Hon försöker hantera de känslomässiga konsekvenserna, men sorgen skapar en klyfta mellan henne och familjen. Drama med Vanessa Kirby, Shia LaBeouf och Ellen Burstyn.

8 januari – Stuck apart

Aziz låtsas som att allt är bra, men i själva verket går han igenom en medelålderskris och försöker slippa sitt tråkiga jobb, sina ensamma vänner och sin stökiga familj. Turkisk dramakomedi.

15 januari – Outside the wire

I en inte alltför avlägsen framtid skickas en drönarpilor in i en krigszon där han måste hjälpa en topphemlig android-officer att stoppa en kärnvapenattack. Science fiction-action med Anthony Mackie, Damson Idris och Emily Beecham.

15 januari – Par i pappor

En tonåring smiter i väg från hippiekollektivet hon bor i när hennes mamma är borta och ger sig ut på en livsomvälvande resa för att ta reda på vem som är hennes pappa. Komedi från Brasilien.

22 januari – Mormor hittar fru

Två kvinnor i 70-årsåldern bestämmer sig för att komma ut för sina familjer och gifta sig, vilket orsakar kaos – och sätter ett av barnbarnens förlovning på spel. Romantisk komedi från Spanien.

22 januari – Den vita tigern

En ambitiös chaufför som jobbar åt en rik indisk familj använder sin list för att fly fattigdomen och bli entreprenör. Baserad på den bästsäljande romanen. Indiskt kriminaldrama.

28 januari – June & Kopi

Ett ungt par tar hand om en gathund, som försöker anpassa sig till sitt nya liv. Familjefilm från Indonesien.

29 januari – Jakten på Ohana

Två syskon från Brooklyn, USA, åker till Hawaii för att leta en skatt och möta släktingar från förr. Familjekomedi.

29 januari – Transporten

När en fångtransport attackeras på en ödslig landsväg måste föraren (Javier Gutiérrez) slåss mot både personerna inuti och utanför bussen för att överleva. Spansk action.

Nya dokumentärer på Netflix i januari 2021

1 januari – The minimalists: Less is now

De har skapat en hel rörelse byggd på minimalism. De gamla vännerna Joshua Fields Millburn och Ryan Nicodemus visar hur våra liv kan bli bättre med färre prylar.

6 januari – Tony Parker: The final shot

Tony Parker besitter en järnvilja som gjorde honom till Frankrikes bästa basketspelare. Den här filmen utforskar hans bakgrund och karriär.

6 januari – Surviving death: Berättelser från andra sidan

Vad händer när vi dör? Denna dokumentärserie bjuder på personliga berättelser och forskning om nära döden-upplevelser, reinkarnation och paranormala fenomen.

8 januari – Pretend it's a city

Följ med på en promenad genom författaren, humoristen och personligheten Fran Lebowitz tankevärld när hon pratar med Martin Scorsese i New York.

11 januari – Crack: Cocaine, corruption & conspiracy

På 1980-talet kom en ny drog som var både billig och enormt beroendeframkallande – crack. Den påföljande epidemin ledde till en moralpanik som hade sina rötter i rasism.

29 januari – The dig

Ett drama om när man hittade och grävde ut två medeltida gravar vid Sutton Hoo nära Woodbridge i Suffolk, England 1939. Gravarna innehöll ovärderliga historiska föremål. Med Carey Mulligan (från ”An education” och ”Drive”) och Ralph Fiennes ”Schindlers list” och ”Grand Budapest Hotel”. 

29 januari – We are: The Brooklyn saints

Dokumentär i fyra delar som följer ett ungdomsprogram för amerikansk fotboll i New York. Barnen som går med lär sig inte bara sporten utan också många viktiga saker om livet.

Expressens tv-recensent Mattias Bergqvist tipsar om åtta tv-serier att se på SVT Play, Viaplay, Netflix och HBO Nordic.