Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

97 skräckfilmer på Netflix, Viaplay och HBO Nordic

Ultimata boendet för skräckfilms-fantasten
Jessica Rothe i skräckfilmen ”Happy death day 2U”. Courteney Cox och Neve Campbell i skräckisen ”Scream”.
Jessica Rothe i skräckfilmen ”Happy death day 2U” på Netflix.Foto: Netflix
Courteney Cox och Neve Campbell i skräckisen ”Scream”.Foto: Viaplay

Halloween närmar sig – och för många passar det då med en riktigt ruskig skräckfilm – eller kanske ett helt rysarmaraton?

Här listar vi inte mindre än 97 skräckisar på Netflix, Viaplay och HBO Nordic.
Det är bara att börja pricka av!

Kanske en ondskefull docka? Några kompisar som fastnar på ett hemsökt hotell? Onda andar med dödliga krafter?

Sugen på att se zombienazister slår till mot ett samhälle i Norge? Eller varför inte Stephen Kings ”Jurtjyrkogården”?

Här kommer 97 riktiga rysare att kolla på under allhelgonahelgen 31 oktober-1 november.

Halloween: skräckfilmer på Netflix

Annabelle

En make hittar den perfekta presenten till sin frun: en vacker och ovanlig docka. Men glädjen över det otäcka föremålet visar sig bli ganska kortlivad.

Annabelle comes home

En ondskefull docka väcker onda andar till liv hemma hos två demonologer och sätter skräck i deras tioåriga dotter.

Annihilation

Efter att hennes make har försvunnit under ett hemligt uppdrag följer biologen Lena med en expedition in i ett mystiskt område som USA:s regering har spärrat av. Med Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh och Gina Rodriguez.

Aterrados

När otäcka händelser börjar inträffa i Buenos Aires inleder en grupp specialiserad på paranormala fenomen en skrämmande utredning tillsammans med en före detta polis.

The bye bye man

Tre collegestudenter flyttar in i ett gammalt hus, men upptäcker att de råkat släppa lös en övernaturlig mördare – The bye bye man.

Cadaver

Efter en katastrof luras en svältande familj till ett hotell där de erbjuds en måltid mot att delta i en pjäs. Plötsligt börjar personer i publiken att försvinna. Norskt skräckdrama.

Clinical

När en psykiater möter en ny patient som vanställts i en olycka får hon otäcka flashbacks från en fruktansvärd attack hon varit med om.

The conjuring

Denna rysare bygger på verkliga händelser och berättar historien om en familj på landsbygden i New England som terroriseras av onda andar i sitt hus.

Creep

En filmare i behov av pengar tackar ja till ett jobb i en avlägsen stad uppe i bergen, men snart står det klart att kunden har oroväckande planer.

Creep 2

En videokonstnär hittar det perfekta objektet att skapa ett sensationellt verk om, men hennes musa visar sig snart ha en nattsvart sida.

Curse of Chucky

Den uppkäftiga dockan som är besatt av en psykopatisk mördare återvänder för att terrorisera en ung kvinna i rullstol och hennes problemtyngda famil.

The Curse of La Llorona

En ensamstående mamma i 1970-talets Los Angeles upptäcker att en gammal folksaga visar sig vara sann när hennes barn blir förföljda av en ondskefull ande.

Dabbe: The possession

Kübra håller på med bröllopsförberedelser när hon blir besatt av demoner. Efter en undersökning försöker hennes vän – en psykiater – att driva ut de ondskefulla andarna. Skräck från Turkiet.

Dabbe 5: Curse of the Jinn

När Dilek hemsöks av onda andar och förlorar kontrollen över sin kropp ber hon en kvinna med mörka hemligheter att hjälpa henne. Skräck från Turkiet.

Dabbe 6: The return

När hennes syster hävdar att deras mamma dödats av onda demoner måste den här läkaren försöka identifiera vad som egentligen ligger bakom. Turkisk skräck.

Death Note

Light Turner hittar en anteckningsbok med dödliga krafter. När han börjar använda den drar han till sig uppmärksamhet från en polis, en demon och en tjej i hans klass. Med Willem Dafoe.

Deliver us from evil

När en polis i New York utreder ett bisarrt fall träffar han en präst som övertygar honom om att ondskefulla krafter är inblandade.

Det - kapitel 2

27 år efter det skräckinjagande mötet med Pennywise kallas klubbens medlemmar hem till Derry för att stoppa ondskan en gång för alla.

Devil

Fem till synes helt vanliga personer har fastnat i en hiss, men en av dem är djävulen själv. Det brinner i knutarna för kommissarie Bowden.

Djävulsmärket

När två systrar hittar en gammal bok som öppnar portarna för en djävulsk varelse är deras enda hopp om räddning en präst som redan har sina egna demoner att kämpa med.

Eli

Föräldrarna till en allvarligt sjuk 11-åring tar i ren desperation sonen till en isolerad klinik där han ska genomgå en experimentell behandling.

Final destination 5

Döden vill ta hämnd på en grupp kollegor som lyckades undvika honom genom att lyssna på deras kollegas föraning om en instabil hängbro.

Final Girl

En gäng sociopatiska killar dödar tjejer för sin egen njutnings skull. Men de kan inte ana att deras senaste offer är en tjej som är tränad i mördandets konst.

Fredagen den 13:e, del 7

Jason väcks till liv av misstag när en tonåring med telekinetiska krafter återvänder till den plats där hennes pappa sägs ha drunknat.

Geralds lek

När makens sexlek går fel hamnar Jessie – som sitter fastlåst vid en säng i en avlägsen sjöstuga – i en mardröm av hallucinationer, mörka hemligheter och ödesdigra val.

Ghost Stories

Regissörerna bakom Emmy-nominerade Lust Stories återförenas i den här skräckantologin som består av fyra thrillers.

Halloween

En maskerad mördare som gick bärsärkagång en halloweennatt för 40 år sedan rymmer från fängelset. Nu är han ute efter kvinnan som kom undan – och hennes familj. Med Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Maticha.

Happy death day 2U

En kvinna som överlevt sin dödsdag otaliga gånger fastnar i en tidsloop, men den här gången är hennes vänner också bland offren.

Hereditary

Efter hennes mammas död uppdagar konstnären Annie och hennes familj fruktansvärda familjehemligheter och dras in i en kamp mot onda krafter.

Holidays

Mors dag, alla hjärtans dag, halloween och andra högtidsdagar blir bakgrunden till åtta grymma berättelser i denna skräckantologi.

Horror Story

Efter ett vad tillbringar sju collegekompisar en natt i ett övergivet hotell som sägs vara hemsökt. Nu är de fast i en mardröm.

Hubie halloween

Adam Sandler spelar Hubie, som knappast är den populäraste killen i Salem, men när kusligheterna på halloween blir alltför verkliga gör sig den godhjärtade fegisen beredd att skydda sin hemstad. Skräckkomedi från USA.

I am the pretty thing that lives in the house

En ängslig och lättskrämd vårdare som arbetar åt en skräckförfattare upptäcker att huset som de bor i vilar på många hemligheterna.

Il legame

När en kvinna besöker sin fästmans mamma i södra Italien måste hon försöka bryta en mystisk förbannelse som har hennes dotter i sitt grepp.

In the tall grass

När en gravid kvinna och hennes bror hör en pojkes rop på hjälp ger de sig in i ett stort gräsfält, men upptäcker snart att de inte kan ta sig ut.

The invitation

En man tackar ja till en middagsbjudning hos sin före detta fru och hennes nya man, men någonting mörkt sjuder under ytan på festen.

Jurtjyrkogården

Nyinspelning från 2019 av Stephen Kings klassiker. Bakom familjen Creeds nya hus på landet ligger en olycksbådande begravningsplats, och snart kommer en rad tragiska händelser att släppa loss dess obeskrivliga ondska. Med Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow.

The Maus

Under en resa med sin tyske pojkvän måste Selma konfrontera sina minnen av våldet under kriget i Bosnien och den etniska rensning hennes familj blev utsatt för. Skräck från Spanien.

Malevolent

Ett syskonpar fejkar övernaturliga fenomen för att tjäna pengar, men när de tar sig an ett jobb i ett hemsökt hus visar det sig att det är på riktigt den här gången.

Nobody sleeps in the wood tonight

En brevbärare knackar två gånger på dörren till ett hus i skogen och stöter på en ond kraft. Tre decennier senare: en grupp tonåringar som dömts för att tillbringa tid i ett läger där alla elektroniska apparater är förbjudna stöter på blodtörstiga monster. Polsk skräckfilm.

Ondskans inflytande

Alicia återvänder hem för att hjälpa sin syster ta hand om deras mamma, som ligger i koma. Men en ond kraft ur det förflutna hotar både henne och hennes barn. Spansk skräck.

The open house

Efter en tragedi flyttar en mamma och hennes tonårige son till en släktings semesterhus, där oförklarliga krafter sluter sig samman mot dem.

Our house

En ung man uppfinner en apparat som han hoppas ska generera trådlös energi, men den visar sig istället sätta igång ondskefulla, övernaturliga händelser i hans hem.

Paranormal Investigation

När en ung man blir besatt efter en seans börjar en spökjägare undersöka den onda ande som tagit över hans kropp.Fransk skräckfilm.

The Possession of Hannah Grace

En före detta polis som jobbar på ett bårhus får en fruktansvärd natt på jobbet när en död ung flicka anländer.

Prom Night

Donna och hennes kompisar ser fram emot en drömkväll på skolbalen. Men när de blir instängda tillsammans med en galen mördare förvandlas kvällen till en mardröm.

Rattlesnake

En mystisk kvinna räddar hennes dotter från ett dödligt ormbett, men i utbyte måste den ensamstående mamman mörda en främling innan solen går ner.

The ritual

Fyra gamla vänner, som numera har en ansträngd relation, ger sig ut och vandrar i den svenska vildmarken. Det blir en resa de kanske aldrig återvänder från.

Scary stories to tell in the dark

Ett gäng tonåringar leker bus eller godis på halloween när de tvingas fly från mobbare och söker skydd i ett hemsökt hus. Där hittar de en samling läskiga historier.

The silence

När världen attackeras av hemska varelser som jagar med hjälp av sin hörsel söker en tonårstjej och hennes familj skydd utanför staden, där de träffar på en mystisk sekt.

Slender man

Ett tjejgäng söker desperat efter sin försvunna vän och kallar till sig varelsen de tror tagit henne – den ondskefulla internetlegenden Slender Man.

Stephen King's Doctor Sleep

I den här uppföljaren till The Shining uppsöks den vuxne Danny av en ung synsk tjej, samtidigt som onda varelser som livnär sig på deras krafter kommer allt närmare. Med Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran.

Temple

Tre intet ont anande amerikanska turister besöker ett mystiskt bergstempel i Japan – trots lokalbefolkningens uppmaningar om att hålla sig borta.

The thing

En grupp norska forskare hittar en utomjordisk farkost fastfrusen i Antarktis. Snart börjar blod flyta över det istäckta landskapet när organismen inuti farkosten vaknar.

Under the Shadow

En kvinna i Teheran tar hand om sin dotter medan hennes man deltar i kriget mellan Iran och Irak. Hon blir mer och mer övertygad om att onda andar hemsöker dem.

Vampires vs the Bronx

Tre orädda ungdomar från ett alltmer gentrifierat kvarter i Bronx snubblar över några ljusskygga invånares ondskefulla planer på att suga livet ur deras älskade område. Amerikansk skräckkomedi.

Verónica

Madrid, 1991. Efter att ha hållit en seans i skolan passar en tonårig tjej sina småsyskon hemma, och börjar misstänka att en ondskefull kraft finns i lägenheten.

Would you rather

En ung kvinna som behöver pengar för att hjälpa sin sjuka bror går med på att delta i en dödlig tävling som arrangeras av en sadistisk miljonär.

Wounds

När en bartender i New Orleans plockar upp en mobil som någon tappat under ett bråk börjar han få otäcka meddelanden. Och snart börjar han ifrågasätta sin mentala hälsa.

World War Z

En FN-anställd går en kamp mot både klockan och ödet när han reser över jorden för att stoppa spridningen av en dödlig zombiepandemi. Med Brad Pitt, Mireille Enos och Daniella Kertesz.

Halloween: skräckfilmer på Viaplay

Apmänniskan

Lågbudgetchock från 1940 om en galen doktor som dödar en apa och iförd skinnet mördar människor för att ur deras blod tillverka polioserum. Med Boris Karloff.

Area 51

Få platser i världen är så mystiska som militärbasen Area 51 som har varit föremål för spekulationer och konspirationsteorier i decennier. Nu avslöjar vi hemligheterna från det avspärrade området.

Cabin in the woods

Fem ungdomar är på väg upp till en stuga i skogen, och det dröjer inte länge innan konstiga saker börjar hända som försätter dem alla i livsfara. Det är mycket mer på gång i den här stugan än vad någon kan tro. Amerikansk skräckfilm.

Carrie

Skolflickan Carrie, vars mor är religiös fanatiker, får sin första mens efter en gymnastiklektion. Hon blir hysterisk och kamraterna mobbar henne. Senare upptäcker hon att hon kan få föremål att flytta sig genom viljekraft. Skräckfilmsklassiker med Sissy Spacek, John Travolta och Amy Irving.

Creepshow

Amerikansk skräck med bland annat Leslie Nielsen, Viveca Lindfors och Stephen King i rollerna. Filmen består av fem korta historier som är sammanvävda via serietidningen Creepshow: Fars dag, Jordy Verril dör ensam, Högvatten för Harry och Becky, Lådan under trappan och De kryper upp på dig.

Cujo

Steven King-klassikern Cujo handlar om den stora och snälla Sankt berhandshunden som blir riven på nosen av en fladdermus och utvecklar rabies. Cujo blir alltmer förändrad och börjar till slut ge sig på människor.

Den onda dockan

Karen är ensamstående med sonen Andy som fyller sex år. Det enda han önskar sig, och till slut får på sin födelsedag är en ”Good Guy-docka” som får namnet Chucky. Men Chucky visar sig ha en själ som tillhör mördaren Charles Lee Ray, som innan han dog förde över sin själ med hjälp av voodoo till dockan.

Drag me to hell

En ung kvinnlig långivare får order att avhysa en gammal dam från sitt hem och får då en förbannelse kastad över sig. Desperat vänder hon sig till en siare i ett försök att rädda sin själ medan onda makter försöker pressa henne till att bryta samman. Amerikansk skräck.

Död snö 2

Zombienazisterna är tillbaka. Den här gången är de redo att förvandla fjällstadens befolkning till blodpudding. Norsk komediskräckis.

The faculty

Ett gäng elever misstänker att deras lärare är utomjordingar efter bisarra händelser. Amerikansk skräck.

From dusk to dawn

Två bröder flyr från fängelset och tar en familj gisslan för att försäkra sig om fri lejd till friheten - i Mexiko. På andra sidan gränsen väntar de på sina kontaktmän i en gammal bar. Med George Clooney, Quentin Tarantino och Salma Hayek.

Greta och Hans

För länge, länge sedan, i ett sagoland långt borta, ledde en ung flicka sin lillebror in i en mörk skog i ett desperat försök att hitta mat, men istället slutade det med att de mötte ren ondska.

Jurtjyrkogården

Stephen King-klassisker om Louis Creed och hans familj som flyttar från storstadsbullret i Chicago till ett stort hus på landet. Dottern Ellie upptäcker en stig i skogen bakom huset så ger sig hela familjen i väg, guidade av grannen Jud. De hamnar vid en djurkyrkogård och snart slutar lyckan att le mot Louis och hans familj.

The little shop of horrors

Jack Nicholson som masochistisk tandläkarpatient i en briljant komedi om hur en nördig assistent i en blomsterbutik odlar en märklig planta som kräver allt mer blod för att bli nöjd.

Midsommar

Christians syster begår självmord. Efter att han och hans fyra vänner gått ut gymnasiet åker de till en stuga i Sverige som tidigare år och märkliga saker börjar hända. Är det hans systers ande? Med bland andra Tuva Novotny.

Mothman

Den respekterade politiske reportern John Klein bearbetar fortfarande sorgen efter sin avlidna hustru då han under mystiska omständigheter dras in i det kaos som omsluter den skakade staden. Med Richard Gere.

Night of the living dead

Sju personer barrikaderar sig i en lada för att undkomma en armé av människoätande zombier som terroriserar omgivningarna. Från 1968.

The predator

En ung kille lockar av misstag tillbaka universums mest skräckinjagande jägare till jorden. Bara några ex-soldater och en arg vetenskapsman kan undvika ett utplånande av hela människosläktet.

The Ring

Journalisten Rachel Kellers (Naomi Watts) systerdotter dör efter att ha tittat på ett videoband och Rachels syster ber henne undersöka saken närmare. När hon hittar videobandet och tittar på det drabbas även hon av dess förbannelse. Nu har hon sju dagar på sig att lösa gåtan, annars står hon näst på tur att dö.

The Ring 2

Efter händelserna i förra filmen har journalisten Rachel Keller (Naomi Watts) och hennes son Aidan flyttat till ett mindre samhälle för att börja om på nytt. De trodde att det hela var över, men den mystiska flickan lyckas hitta dem och gör nu allt för att förgöra dem. 

Scream

Amerikansk skräckfilm om Casey och hennes pojkvän Steve som blir brutalt mördade av en seriemördare i en vit gummimask. Morden väcker jobbiga minnen till liv för klasskamraten Sidney (Neve Campbell) vars mamma blivit mördad ett år tidigare.

Scream 2

I denna uppföljare till kultförklarade Scream får vi möta de överlevande från massakern i Woodsboro där två seriemördare förföljde Sidney (Neve Campbell) och mördade flera av hennes vänner. Sidney, som nu har börjat på college och försöker skapa sig ett nytt liv, tvingas återigen möta de fasor som förföljde henne i Woodsboro.

Scream 3

Sidney (Neve Campbell) har dragit sig undan och lever ett stillsamt liv i en stuga uppe i bergen tillsammans med hunden Cher. Efter att en liknande massaker skett på det college där Sidney tidigare studerade har man nu beslutat sig för att spela in en ny film baserad på morden. När skådespelarna börjar dö en efter en och ett fotografi på Sidneys mamma återfinns vid varje lik så beslutar hon sig för att ta reda på vad som försiggår.

Sinister

Ellison livnär sig på att skriva romaner baserade på verkliga brott och han är känd för att alltid arbeta mycket metodiskt. Med Ethan Hawke.

Us

Adelaide har burit med sig ett barndomstrauma hela livet och anar oråd då familjen åker iväg på semester. När deras dubbelgångare dyker upp utanför huset inleds en mardrömsnatt utan like.

World war Z

En FN-anställd går en kamp mot både klockan och ödet när han reser över jorden för att stoppa spridningen av en dödlig zombiepandemi. Medverkar gör Brad Pitt, Mireille Enos och Daniella Kertesz.

Zombieland

Nörden Columbus kan tacka sin fega natur för att han hittills överlevt den smitta som förvandlat mänskligheten till köttätande zombier. Vapengalningen och Twinkie-älskaren Tallahassee är däremot inte rädd för något. Med Woody Harrelson, Jesse Eisenberg ovh Emma Stone.

Zombieland: Double Tap

Columbus, Tallahassee, Wichita och Little Rock fortsätter kämpa mot zombies och andra överlevare – samtidigt som de kämpar med växtvärken som kommer av en utökad familj med många galningar.

Halloween: skräckfilmer på HBO Nordic

The Blair witch project

Tre unga filmstudenter ger sig ut i östra Marylands skogar för att göra en dokumentärfilm om den lokala legenden om Blair-häxan. När de går vilse inser de att de inte filmar en legend, utan sina egna ofattbara skräckupplevelser.

Brightburn

Vad skulle hända om ett barn från en annan värld kraschlandade på jorden, men i stället för att vara en mänsklighetens hjälte så visade han sig vara nåt betydligt mer illasinnat?

Dark shadows

En övernaturlig såpopera som följer New England-vampyren Barnabas Collins liv och kärlekar. En ung kvinna snärjs på oförklarligt vis in i vampyrens ödesbestämda kärlekshistoria två århundraden tidigare. Med Chloe Grace Moretz, Eva Green, Helena Bonham Carter, Johnny Depp och Michelle Pfeiffer.

Insidious

Kort efter att en familj flyttar in i ett hus upptäcker de att mörka andar har tagit över deras hem och att deras son oförklarligt har hamnat i koma. I ett försök att fly flyttar de igen, bara för att inse att det inte var deras hus som var hemsökt.

Låt den rätte komma in

Tolvårige Oskar mobbas av sina klasskamrater. Hans önskan om en vän verkar slå in när han träffar Eli, en blek och allvarlig flicka som bara går ut på natten.

The number 23

Walter Sparrow faller in i en mörk besatthet av siffran 23, vilket gör hans en gång idylliska liv till ett inferno av psykologisk tortyr, som kan leda till hans egen såväl som hans näras och käras död.

Perfume: Story of a murderer

Fasansfull thriller om den unge parfymören Jean-Baptiste som föds med övernaturligt välutvecklat luktsinne. I sitt sökande efter den ultimata doften utvecklas han till en psykotisk seriemördare som utvinner dofterna från sina offer. Med Alan Rickman, Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Francesc Albiol.

Pitch black

När en passagerarfarkost kraschlandar på en övergiven planet, överlever endast en handfull personer, som nu är strandsatta i ödemarken med tre brännheta solar och den förrymde fången Riddick (Vin Diesel).

Totem

När en pappa låter sin flickvän flytta in har hans döttrar svårt att acceptera förändringen. Läget blir spänt när några oförklarliga händelser får den ena dottern att försöka använda en ”totem” för att ta kontroll över den övernaturliga närvaron i huset.

Filmar mötet från bilen