Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

29 julfilmer på Netflix 2020 – nyheter och riktiga klassiker

Spoiler Alert - allt om julens bästa serier, filmer och tv-program • Helt program!
”Holidate” och ”Gremlins” - två av julfilmerna på Netflix 2020.
Luke Bracey spelar Jackson och Aimee Carrero spelar Carly i nya julfilmen ”Holidate”.
Foto: Steve Dietl/NETFLIX / Steve Dietl/NETFLIX
”Gremlins” – en man ger sin son ett gulligt litet husdjur i julklapp, men det går inte som väntat.
Foto: FILMBOLAG WARNER

Med inställda julresor och avbokade julfester i sikte får Netflix hjälpa till att skapa julstämningen.

Här är guiden till streamingtjänstens julparty: 11 romantiska julfilmer och 18 familjefilmer med jultema.

Sugen på en romantisk julkomedi som ”Holidate” om främlingarna som tröttnat på singellivet – eller en ny julmusikal med countrystjärnan Dolly Parton?

Netflix har också klassiska julfilmer som ”Elf” med Will Ferrell och ”Gremlins” om man behöver bli lite, lite skrämd också. Här är 29 filmer som kan göra julen lite juligare.

Romantiska julfilmer på Netflix

Holidate

Två främlingar som tröttnat på singellivet under högtider väljer att vara varandras dejt under storhelger, men arrangemanget hotas snart – av äkta känslor (2020).

Operation christmas drop

En ambitiös assistent till en kongressledamot faller för en flygkapten när hon besöker hans flygbas i tropikerna för att lägga ner den och dess luftburna jultradition. Romantisk komedi (2020).

The princess switch

En bagare från Chicago har fötterna på jorden, men när hon och en blivande prinsessa upptäcker att de ser ut som tvillingar planerar de att byta plats under julen (2018).

The princess switch: Switched again.

När Margarets kröning på självaste juldagen komplicerar hennes kärleksliv rycker hennes dubbelgångare Stacy in. Men kan en tredje dubbelgångare förstöra deras plan? Romantiskt drama (2020).

12 gifts of christmas

En fattig konstnär börjar jobba som personlig shoppare åt en stressad reklamchef. Det dröjer inte länge förrän han är såld på mer än hennes förmåga att köpa julklappar (2015).

Christmas made to order

När en arkitekt anlitar en julrådgivare för att hjälpa honom med familjens julfirande leder det till mer än bara glitter och julfrid (2018).

Christmas wonderland

En konstintendent återupplivar både privata och professionella passioner när hon återvänder till sin hemstad under julen och återförenas med sin ungdomskärlek (2018).

Holiday in the wild

När barnen flytt boet och hennes man plötsligt lämnar henne ger sig Kate ut på en soloresa till Afrika, där hon hittar en ny mening med livet – och kanske kärleken om hon stannar över jul. Med Rob Lowe, Kristin Davis och Fezile Mpela (2019)

The knight before christmas

Medeltida magi gör att en riddare från 1300-talet hamnar i nutidens Ohio, där han faller för en lärare som gett upp hoppet om kärleken (2019).

The holiday calendar

En talangfull fotograf är fast på ett tråkigt arbete när hon ärver en antik adventskalender som kanske kan förutspå framtiden – och leda henne till kärleken (2018).

Julgåvan

Innan societetstjejen Ellen får ärva sin fars framgångsrika företag måste hon besöka faderns lilla hemstad, där hon får lära sig vikten av hårt arbete och medkänsla – och kanske hittar hon lite romantik? (2017).

Julfilmer för hela familjen på Netflix

Dolly Partons christmas on the Square

Jultidens jubel upphör när en kallhjärtad kvinna försöker sälja sin hemstads mark. Kan musik, magi och minnen förändra henne? Familjemusikal med countrysångerskan Dolly Parton (2020).

Jingle jangle: En magisk jul

Årtionden efter att hans lärling förrådde honom får en tidigare gladlynt leksakstillverkare nytt hopp när hans vänliga och nyfikna barnbarn kommer in i hans liv. Forest Whitaker, Keegan-Michael Key och Phylicia Rashad i David E Talberts julmusikal, med låtar av John Legend (2020).

X räddar julen

När utomjordingar försöker stjäla tyngdkraften är det bara givmildhet och julstämning – och en liten rymdvarelse som heter X – som kan rädda jorden. Animerad familjefilm (2020).

Grinchen – julen är stulen

Klassikern med Jim Carrey som den motbjudande Grinchen i spelfilmsversionen av Dr. Seuss omtyckta barnbok. Grinchen bestämmer sig för att förstöra julen, men kommer hans hjärta att vekna? (2000).

Polarexpressen

I den här varmhjärtade berättelsen får en ung pojke en ny tro på julen då han får åka tåg till Nordpolen på julafton. Animerat med Tom Hanks som en av rösterna. (2004).

The christmas chronicles

Ett syskonpar råkar ta sönder tomtens släde, så de ägnar hela natten åt att rädda julen tillsammans med en tomtefar med attityd som inte skräder orden. Med Kurt Russell, Darby Camp och Judah Lewis (2018).

The christmas chronicles 2

Kate Pierce har hunnit bli en cynisk tonåring när hon återförenas med tomten för att sätta stopp för en mystisk bråkstake som tänker ställa in julen ... för alltid. Med Kurt Russell, Goldie Hawn, Darby Camp.

Kalle och chokladfabriken

Den excentriske Willy Wonka slår upp portarna till sin godisfabrik för fem lyckliga barn som blir invigda i hemligheterna bakom hans fantastiska konfekt. Med Johnny Depp, Freddie Highmore, David Kelly (2005).

Arthur och julklappsrushen

På tomtens topphemliga leksaksfabrik ger tomten sin son Arthur i uppgift att slutföra ett superviktigt juluppdrag (2011).

Klaus

En självisk brevbärare och en folkskygg leksakstillverkare inleder en osannolik vänskap. Snart sprider de glädje till en kall stad i desperat behov av ett ljus i mörkret. Oscarnominerad julsaga (2019).

Elf

Will Ferrell spelar den ovanligt entusiastiske julnissen Buddy som reser till New York för att hitta sin riktiga pappa. En av de absolut mest populära julkomedierna (2003).

Snickar Andersson och jultomten

En julälskande snickare har planerat ett perfekt firande – men när planen går snett byter han plats med den riktige jultomten för att försöka rädda situationen (2016).

48 julönskningar

En småstads brev till jultomten råkar gå upp i rök, så två nissar lämnar Nordpolen för att samla in alla önskningar som saknas (2017).

A cinderella story: Christmas wish

En tjej med musikerdrömmar jobbar som sjungande tomtenisse. Får hon uppleva sitt julmirakel eller kommer hennes fåfänga styvmamma och elaka styvsystrar att förstöra allt? (2019).

Gremlins

En man ger sin son ett gulligt litet husdjur i julklapp, men det visar sig ge upphov till en hel armé av elaka – och farliga – små varelser (1984).

Jul för jämnan

En familjefar som hatar julen börjar lära sig vad som är viktigt i livet när han fastnar i en tidsloop där det är julafton varje dag. Brasiliansk julkomedi (2020).

Julfritt

Luther Krank och hans fru väljer att skippa julen – ingen julgran och ingen snögubbe – men kan de hantera familjens och grannarnas reaktioner? Med Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd (2004).

E.T.

Okej, ingen direkt julfilm, men en riktigt klassiker om vänskap om familj. Pojken Elliott blir vän med en utomjordingen ET, som har blivit strandsatt på jorden. Elliott och hans syskon hjälper honom att återvända hem men måste samtidigt försöka hålla honom gömd från de lokala myndigheterna (1982).

Tråkigt hemma utan möjlighet att gå ut? Lugn. Expressens tv-recensent Mattias Bergqvist tipsar om åtta tv-serier att se på SVT Play, Viaplay, Netflix och HBO Nordic.
Söker du efter en riktigt härlig julfilm för hela familjen? Välj absolut aldrig någonsin någon av dessa.