Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

25 serier att se på HBO Nordic efter Game of Thrones

Vad är Game of Thrones? Kolla om du är osäker.
Escape at Dannemora – hyllad miniserie om en dramatisk verklig händelse.
Handmaids tale – hyllad dystopisk serie baserad på en roman av Margaret Atwood. Foto: GEORGE KRAYCHYK / HULU

Sista säsongen av Game of Thrones pågår.

Men finns det något mer att se? Här är 25 tips på omtyckta serier, allt från ”Escape at Dannemora” till ”Walking dead”. Det är alla serier som fått höga betyg på filmsajten IMDb.

Vad kostar HBO Nordic per månad?

HBO är en betaltjänst på nätet. Den kostar 99 kronor/månad efter den kostnadsfria  månaden. Med ett abonnemang hos HBO Nordic har du tillgång till över 5 000 avsnitt av serier och hundratals utvalda filmer på alla dina enheter. Största konkurrenter till HBO Nordic är Netflix, Viaplay och C More.

https://youtu.be/TZE9gVF1QbA

Game of Thrones

Dramaäventyr från 2011. Det är ny allt avgörs. Vem ska leva? Vem kommer att dö? Vem sitter på järntronen? Game of Thrones är den största fantasysagan sedan “Sagan om ringen”. Serien är kryddad med ond bråd död, svek, sex och drakar, men också hämnd och mycket starka kvinnliga huvudpersoner.

Missa inte Game of Thrones: House Recaps och Game of Thrones: Character Recaps om du vill uppdatera dina Game of Thrones-kunskaper. Åtta säsonger. Visas även på C More. Betyg på IMDb: 9,5.

 

LÄS MER: Vem är dem i Game of Thrones – inför sista säsongen 

 

Walking Dead

Allt annat än zombier i ”Walking Dead”. Serie startar när sheriffen Rick Grimes vaknar ur sin koma på sjukhuset han lades in i efter att ha skottskadats i tjänst. Världen har förändrats radikalt och zombierna har tagit över. Åtta säsonger. Betyg på IMDb: 8,3.

 

The Act

Baserad på en artikel i Buzzfeed som utforskar relationen mellan den unga Gypsy Blanchard och hennes överbeskyddande mor Dee Dee. Men allt står inte rätt till och när Gypsy bryter sig loss från sin mamma upptäcker hon hemligheter som ställer allt på sin spets. En säsong. Betyg på IMDb: 8,5. 

https://youtu.be/SAXy_NyUN6k

The Handmaid's Tale 

Dramaserie från 2017. Offred är en av de sista fertila kvinnorna i dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Hon tvingas till sexuellt slaveri i ett sista desperat försök att befolka den ödelagda värld hon lever. Ingen går dock att lita på och minsta felsteg kan leda till döden. Offred är dock fast besluten att överleva och hitta den dotter diktaturen tagit ifrån henne. Betyg på IMDb: 8,6.

När kommer säsong 3 av Handmaid's Tale?

Det kommer en säsong 3 av Handmaid's Tale, det är ingen nyhet. Enligt Cosmopolitan kommer säsongen möjligen ha premiär i april eller maj 2019. Dessutom har författaren Margaret Atwood avslöjat att uppföljaren till romanen kommer i september 2019 och den utspelar sig 15 år efter säsong 2 av tv-serien tog slut.

 

Escape at Dannemora 

Serien utspelar sig inte i Dalarna. Det är en miniserie i åtta delar som handlar om en verklig flykt från ett amerikanskt fängelse 2015 där två morddömda fångar grävde sig ut ur ett högsäkerhetsfängelse. Serien har belönats med en Golden Globe (Patricia Arquette) och en nominering för bästa miniserie. Avslutad miniserie. Betyg på IMDb: 8.1.

Killing Eve 

Serien är en brittiskgjord amerikansk serie, baserad på Luke Jennings kortromaner "Codename Villanelle". Serien nominerades till två Golden Globe, där Sandra Oh belönades för bästa kvinnliga skådespelare i en dramaserie. I "Killing Eve" spelar hon en brittisk agent på MI5 som från sitt skrivbord börjar spåra efter den psykopatiska mördaren Vallanelle, spelad av Jodie Comer. Under första säsongen blir de allt mer besatta av varandra. Två säsonger. Betyg på IMDb: 8.3. 

Band of Brothers 

Dramaserie från 2001. Verklighetsbaserad serie som bygger på E-kompaniets otroliga bedrifter under andra världskriget. Vi får följa dessa fallskärmsjägares resa hela vägen från grundutbildningen i Georgia 1942 till intagandet av Hitlers örnnäste i Berchtesgaden 1945. En serie om mod, offer och kamratskap. Avslutad serie. Betyg på IMDb: 9,5. 

The Wire 

Kriminaldrama från 2002. Serien utspelar sig i den brottstyngda staden Baltimore på USA:s östkust där en mord- och narkotikarotel inom polisen utreder en drogring som tros ligga bakom flera mord i staden. En rå och realistisk skildring utifrån både polisens och brottslingarnas perspektiv där det är svårt att välja sida. Fem säsonger. Avslutad. Betyg på IMDb: 9,3. 

LÄS MER: Här är de 50 bästa serierna på Netflix 

https://youtu.be/YpUznQds8p4

True Detective 

Kriminaldrama från 2014. Möt problemtyngda poliser och följ med i intensiva mordutredningar. I säsong 1 skildras två polisers jakt på en seriemördare i Louisiana och i säsong 2 för ett besynnerligt mord samman tre nya poliser och en yrkesbrottsling. I säsong 3 får vi följa ett ”cold case” där två syskon försvinner mystiskt. Betyg på IMDb: 9,0.  

LÄS MER: Här är de 25 bästa filmerna på C More 2018 

Westworld 

Dramaserie från 2016. Den futuristiska nöjesparken Westworld befolkas av androider. Människor betalar dyrt för att besöka fantasivärlden där kan de göra vad de vill, utan fruktan för hämnd från androiderna. En grupp androider avviker dock från sina programmerares noggrant planerade skript. Två säsonger. När kommer säsong 3? En kommande säsong är planerad och kan sändas under 2019 eller 2020, rapporterar NME. Betyg på IMDb: 8,8. 

Vice 

Dokumentärserie från 2015. Multimediaföretaget VICE bryter mot alla tabun och rapporterar från några av de farligaste platserna i världen. Se chockerande, fängslande och underhållande rapporter från bland annat Afghanistan, Nordkorea och Thailand. Säsong 3–6. Betyg på IMDb: 8,9.

Twin Peaks 

Dramaserie från 1990. I staden Twin Peaks i nordöstra USA hittas skolans baldrottning brutalt mördad och inlindad i plast. Mordet skakar det lilla samhället och jakten på mördaren börjar. Uppföljaren Twin Peaks: The Return kom 2015.  Betyg på IMDb: 8,8. 

LÄS MER: Här är de 50 bästa filmerna på Netflix 

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

 Dokumentärserie från 2015. Robert Durst, ättling till miljardärsläkten Durst från New York, misstänktes länge för inblandning i sin frus försvinnande i New York 1982, ett mord år 2000 på ett nyckelvittne i Beverly Hills-fallet och mordet på och styckningen av en av hans grannar i Texas. Durst har aldrig talat offentligt om anklagelserna som riktats mot honom – förrän nu. Sex avsnitt. Betyg på IMDb: 8,7. 

Gomorrah 

Kriminaldrama från 2014. Ciros är högerhand åt Pietro Savastano, den våldsamma neapolitanska brottsorganisationen Camorrans gudfader, och det är ur hans synvinkel den brutala och hänsynslösa maffiamiljön skildras. Tre säsonger. Betyg på IMDb: 8,7.

 

LÄS MER: Här är de 20 bästa barnfilmerna på Netflix

https://youtu.be/iIepKA36SB8

Curb Your Enthusiasm 

Komediserie från 2000. Mannen bakom Seinfeld, Larry David spelar sig själv och har allt han kan tänkas behöva: Pengar, ett fint hem, vänner och en underbar fru. Ändå har han en benägenhet att röra till det för sig. Tittaren får följa med i Larry i vardagen, på jobbet och när han hamnar i trubbel. Förutom flera påhittade karaktärer dyker även en hel del kändisar upp som spelare sig själva. Hette "Simma lugnt, Larry" när den sändes första gången. Nio säsonger. Betyg på IMDb: 8,7. 

Mr. Robot  

Dramathrillerserie från 2015. Den unge programmeraren Elliot har social fobi och tillbringar dagarna med att att jobba med internetsäkerhet och nätterna med att förbättra sina hackerkunskaper. Plötsligt blir han kontaktad av en underjordisk rörelse som vill ha hans hjälp med att förgöra makteliten och utlösa en världsrevolution. Tre säsonger. Betyg på IMDb: 8,5.

LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheter för juni 2018 

The Night Of 

Kriminaldrama från 2016. En skildring av en och samma mordutredning men ur flera olika perspektiv. Serien ger en allt annat än vacker bild av hur det mångfacetterade rättssystemet i New York fungerar och hur livet ser ut för de åtalade, som i väntan på rättegång och dom, sitter inlåste på det ökända fängelset Rikers Island. Åtta avsnitt. Betyg på IMDb: 8,6.

Big Little Lies 

Dramaserie från 2017. En historia med svart humor där vi möter tre fruar som lever ett till synes perfekt liv i norra Kalifornien men som halkar in på helt fel spår, ett spår som leder till mord. Sju avsnitt. Betyg på IMDb: 8,6. 

Mad Men 

Amerikanskt drama från 2007. Sju säsonger med den ikoniske rollfiguren Don Draper på 1960-talets Manhattan. Serien startar med att Draper ska göra en reklamkampanj för att få Nixon vald till president 1960. Betyg på IMDb: 8,6. 

The Knick 

Dramaserie från 2014. Den briljante kirurgen John Thackery tänjer på gränserna för medicin, moral och rasrelationer samtidigt som han kämpar med sitt kokain- och opiumberoende på sjukhuset The Knickerbocker Hospital i New York år 1900. Två säsonger. Betyg på IMDb: 8,5.

Bosch 

Amerikansk polisdeckare från 2014. Serie baserad på Michael Connellys polisdeckare om den egensinnige jazzälskande detektiven Hieronymus Bosch, även kallad Harry. Fyra säsonger. Betyg på IMDb: 8,4. 

 

LÄS MER: Viaplay: De 25 allra bästa filmerna att se 2018 

Californication 

Dramakomedi från 2007. En slarver till författare försöker hålla ordning på sin karriär, sin papparoll mot dottern, sin relation med sitt ex, samt alla nya relationer. Med David Duchovny från "Arkiv X". Sju säsonger. Betyg på IMDb: 8,3. 

https://youtu.be/d00h2pvYQBg

Olive Kitteridge 

Dramaserie från 2014. Matteläraren Olive Kitteridge skildrar på ett bitterljuvt och komiskt sätt en till synes stillsam stad i New England som skakas av oanständiga affärer, brott och tragedier. Historien spänner över 25 år och fokuserar på Olive själv, hennes make Henry och deras son Christopher. Fyra avsnitt. Betyg på IMDb: 8,3. 

Halt and Catch Fire 

En före detta höjdare på IBM vid namn Joe MacMillan planerar att baklängeskonstruera sin före detta arbetsgivares flaggskeppsprodukt, och han tvingar sitt nuvarande företag, Cardiff Electric, att ge sig in i persondatorskapplöpningen. Till sin hjälp har MacMillan ingenjören Gordon Clark och underbarnet Cameron Howe. Trion försöker hitta balansen mellan att vara visionärer eller bedragare och genier eller galningar. Fyra säsonger. Betyg på IMDb: 8,4. 

The Leftovers  

Dramaserie från 2014. En oktoberdag försvinner 140 miljoner människor, två procent av världens befolkning, spårlöst. Tre år efter händelsen får vi följa familjen Garvey – främst ur polischefen Kevin Garveys perspektiv. Serien skildrar hur vanliga människor reagerar på oförklarliga händelser och hur prövningen från en aldrig tidigare skådad katastrof kan leda till paranoia, vansinne och sektliknande fanatism. Tre säsonger. Betyg på IMDb: 8,3. 

 

LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang 

 

Veep 

Politisk satir/komedi från 2012. USA:s vicepresident Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus från "Seinfeld") och hennes drivna personal kämpar för att behålla fotfästet i Washington, men under tiden råkar de ständigt trampa folk på tårna. Sju säsonger. Betyg på IMDb: 8,2.

 

LÄS MER: Här är de 20 bästa barnserierna på Netflix