Ferne McCann. Foto: I-IMAGES, PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWSFerne McCann. Foto: I-IMAGES, PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
Ferne McCann. Foto: I-IMAGES, PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
Bilden visar Collins när han kastar syran på nattklubben. Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESBilden visar Collins när han kastar syran på nattklubben. Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Bilden visar Collins när han kastar syran på nattklubben. Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Tv-stjärnans expojkväns syraattack på klubben

Publicerad

Realitystjärnan Ferne McCanns tidigare pojkvän, Arthur Collins, har dömts för attack, skriver Sky.com.

Över 20 personer skadades i attacken på en nattklubb i London. 

Realitystjärnan Ferne McCanns tidigare pojkvän, Arthur Collins, har dömts för syraattacken på nattklubben Mangle i London den 14 april, skriver Sky.com.

Över 20 personer skadades i den otäcka attacken på den välbesökta nattklubben. Skräckscenerna lämnade dessutom två personer blinda på ena ögat. 

Enligt brittiska medier var det Ferne McCann – känd som nöjesreporter på "This morning" och från från realityserierna ”The only way is Essex” och ”I’m a celebrity, get me out of here” – som uppmanade sin pojkvän att anmäla sig själv till polisen.

Nu har 25-åriga Arthur Collins dömts för attacken. 

 

LÄS MER: Realitystjärnans pojkvän gripen för syraattack 

 

Arthur Collins dömd

Colins, som är pappa till Ferne McCanns nyfödda dotter, har erkänt att han hällde vätska över besökare på nattklubben, men utan att veta att det var syra. 

Enligt The Sun ska någon ha knuffat till honom eller spillt en drink över honom före attacken.

Han har i polisförhör sagt att han trodde att det var en "date rape"-drog som han hade tagit från två män, efter att ha hört att de planerade att spets en drink med drogen.

Vittne: "Det luktade som bensin"

Mer än ett dussin människor skadades när syran hälldes över besökarna på det välfyllda dansgolvet.

Vittnen har berättat om en "brännande lukt" och att alla börja "skrika, ropa och springa".

– Det luktade som bensin och det träffade mig, det var den mest brännande känslan. Det var panik och skrik och jag började skrika eftersom det kändes som om mitt ansikte brann, har ett vittne sagt, enligt The Sun.

Även en annan man dömdes för attacken.

Domen mot Arthur Collins kommer att meddelas den 19 december. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag