Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-stjärnans desperata drag inför våldtäktsrättegången

Danny Masterson anklagas för tre våldtäkter.
Foto: KIDO FRIOLO / NATIONAL PHOTO GROUP/IBL
Leah Remini intervjuade två av Mastersons offer.
Foto: DIANE COHEN/FA / STELLA PICTURES

”That ’70s Show”-stjärnan Danny Masterson anklagas för att ha våldtagit tre kvinnor.

Nu försöker han förhala rättegången genom att anklaga skådespelaren Leah Remini, som intervjuat två av Mastersons offer, för att medvetet försöka påverka polis och åklagare i fallet, enligt Radar Online.

Danny Masterson, som mellan 1998 och 2006 spelade karaktären Steven Hyde i tv-komediserien ”That ’70s Show”, anklagas för tre våldtäkter. Det rör sig om en 23-årig kvinna år 2001, en 28-årig kvinna 2003 och ytterligare en 23-årig kvinna samma år. 

Los Angeles-polisen inledde en utredning år 2017 och förra året åtalades Masterson misstänkt för tre våldtäkter. Masterson har hela tiden nekat till anklagelserna men riskerar 45 års fängelse om han döms. Rättegången är planerad att inledas nästa månad, men det försöker nu Masterson ändra på.

Masterson anklagar Remini för att vara ”religiöst trångsynt”

Danny Masterson är scientolog och hävdar att det är därför han hamnat i den här situationen. Skådespelaren Leah Remini har länge varit kritisk till scientologi och intervjuade två av Mastersons offer i dokumentärserien ”Scientology and the Aftermath”.

Masterson påstår att han hade förhållanden med två av kvinnorna och att den tredje kvinnans anklagelser mot honom är ”grundlösa”. Han hävdar att det var Remini som fick de tre kvinnorna att polisanmäla honom och att hon ”guidade” dem i hur de skulle uttrycka sig.

Masterson anklagar Remini för att vara ”religiöst trångsynt”, att hon i åratal varit ute efter att sätta dit honom och att hon därför medvetet försöker påverka polis och åklagare i fallet. Masterson kräver därför att rättegången ska senareläggas så han får mer tid att förbereda sig på att bemöta anklagelserna.

– Vi är övertygade om att han kommer att frias när bevisen läggs fram och vittnesmålen har hörts, säger Mastersons advokat Tom Mesereau.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.