Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-stjärnan misstänks ha riggat ”rasistattack”

Nu misstänker polisen att skådespelaren Jussie Smollett orkestrerade den misshandel han utsattes för i slutet av januari.
Foto: VICTORIA WILL / AP TT NYHETSBYRÅN
Jussie Smollett spelar den öppet homosexuelle musikern Jamal Lyon i ”Empire” på Fox.
Foto: CHUCK HODES / AP TT NYHETSBYRÅN

”Empire”-skådespelaren Jussie Smollett blev brutalt misshandlad i det som misstänktes vara ett hatbrott i slutet av januari.

Men nu misstänker polisen i Chicago att Jussie Smollett kan ha orkestrerat attacken, skriver CNN. 

På söndagen har skådespelarens advokat dementerat uppgifterna, enligt AP.

Det var i slutet av januari som ”Empire”-skådespelaren Jussie Smollett misshandlades svårt utanför en restaurang i Chicago. Han fördes till sjukhus efter att ha överfallits av två maskerade män som ska ha bundit ett rep runt hans hals och hällt blekmedel över honom. 

Inför attacken ska de två männen ha ropat rasistiska och homofobiska skällsord, något som ledde till att händelsen rubricerades som misstänkt hatbrott.

Under onsdagen kunde två bröder gripas, misstänkta för dådet. Men redan under fredagen släpptes de igen. 

Det på grund av ”nya bevis efter dagens utredning”, sa Chicagopolisens talesperson Anthony Guglielmi till CNN.


Sedan misshandeln har Jussie Smollett skyddats av livvakter dygnet runt.
Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN

Misstanken: Betalade männen för att utföra dådet

Enligt två poliskällor i Chicago har man funnit nya bevis som talar för att Jussie Smollett kan ha orkestrerat attacken. Skådespelaren misstänks nu för att ha betalat de två bröderna för att utföra dådet, skriver CNN.

De uppges nu samarbeta med polisen i det fortsatta utredningsarbetet. 

Bland annat har man hittat kvitton som visar på att bröderna köpte repet som användes vid dådet på en järnhandel i Chicago.


I en intervju i Ellen DeGeneres tv-show 2015 uppgav Jussie Smollett att han ser sig själv som gay, men att han inte pratar offentligt om sitt privatliv.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN

Advokaten: Ingen sanning i påståendet

Enligt Jussie Smolletts advokat stämmer inte misstankarna. Advokaten uppger att skådespelaren inte haft någon roll i planerandet av attacken.

”Ingenting är länge bort från sanningen och den som påstår något annat ljuger”, skriver advokaten enligt AP.

Sedan misshandeln har Jussie Smollett skyddats av livvakter dygnet runt. Skådespelaren, som spelar den öppet homosexuelle musikern Jamal Lyon i ”Empire” på Fox, har fått motta flera sympatier.

Kändisar som Jada Pinkett Smith, Janet Jackson och Naomi Campbell har uppmärksammat det misstänkta hatbrottet.

I en intervju i Ellen DeGeneres tv-show 2015 uppgav Jussie Smollett att han ser sig själv som gay, men att han inte pratar offentligt om sitt privatliv.

– Jag har valt att inte prata om mitt privatliv, sa han då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.