Paul O’Grady.Paul O’Grady.
Paul O’Grady.
Den 62-åriga tv-profilen befann sig i New Dehli när han lekte med valparna på gatan.Den 62-åriga tv-profilen befann sig i New Dehli när han lekte med valparna på gatan.
Den 62-åriga tv-profilen befann sig i New Dehli när han lekte med valparna på gatan.
Foto: ALASTAIR GRANT / APFoto: ALASTAIR GRANT / AP
 Foto: ALASTAIR GRANT / AP

Tv-stjärnan klappade gathund – blev allvarligt sjuk

Publicerad

Tv-stjärnan och hundälskaren Paul O’Grady var nära att dö efter att han klappat en gathund i Indien.

Den 62-åriga tv-profilen befann sig i New Dehli när han lekte med och matade valparna på gatan.

– Att jag blev sjuk var mitt eget fel, berättar tv-profilen för The Mirror.

Den brittiska tv-profilen Paul O’Grady, 62, är känd för sina hundprogram världen över. Men en resa till New Dehli i Indien kunde ha kostat honom livet.

Efter att han klappat och lekt med några hundar på gatorna i New Dehli blev han allvarligt sjuk, skriver The Mirror. 

– Att jag blev sjuk var mitt eget fel. De sa till mig att hålla mig borta från gatorna, det är Dehli. Men jag låg där på marken och lekte med dessa två underbara små valpar, berättar han.

Paul berättar att han matade dem för hand och tror att han vid något tillfälle glömt sig och rört vid sitt eget ansikte eller mun.

– Jag matar dem för hand och pillar bort maskar ur en bit av en råtta, och naturligtvis måste jag ha rört vid min mun eller i mitt ansikte – man glömmer. När man jobbar med djur är man inte så kinkig, berättar han.

 

LÄS MER: TV4-profilen svårt sjuk – rasade över tio kilo 

 

Tv-profilen blev allvarligt sjuk

Paul O'Grady blir snabbt allvarligt sjuk och läkare tillkallades.

– Jag kan inte minnas att jag åkte till sjukhuset eftersom jag hade så hög feber, berättar han för tidningen.

På sjukhuset fick han veta att han var nära att drabbas av njursvikt och behandlades med kraftig antibiotika.

Tv-profilen var tvungen att vara kvar på sjukhuset över natten, men insisterade senare på att få bli utskriven berättar han. Och trots att läkarna ville att han skulle stanna var han angelägen att återgå till sitt jobb med tv-filmen ”For The Love Of Dogs In India”.

Efter inspelningen har Paul O’Grady blivit frisk.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag