Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-stjärnan får sparken efter våldtäktsanklagelser

Skådespelaren Danny Masterson har fått sparken från Netflix-serien "The Ranch".
Foto: ANNIE I. BANG / AP TT NYHETSBYRÅN
Han är bland annat känd för sin roll som Steven Hyde (mitten, översta raden) i "That '70s Show".

Skådespelaren Danny Masterson har fått sparken från Netflix-serien "The Ranch".

Han har anklagats för våldtäkt av fyra kvinnor och polisen utreder nu minst ett av fallen. 

Han nekar själv till anklagelserna, enligt TMZ.

Andra säsongen av serien "The Ranch" sänds just nu på Netflix och en tredje är planerad att för år 2018. En av seriens stora stjärnor är Danny Masterson, kanske mest känd för sin roll som Steven Hyde i "That '70s Show".

I serien har han spelat mot tidigare kollegan Aston Kucher, också han känd för kultförklarade 70-talsserien.

Men nu är det slut. 

Under tisdagen offentliggjorde Netflix sitt beslut att ge Danny Masterson sparken från serien "The Ranch" med omedelbar verkan. Detta rapporterar TMZ.

Danny Masterson utreds för våldtäkt

Masterson har anklagats för våldtäkt av fyra kvinnor och han utreds just nu av Los Angeles-polisen för minst ett av fallen. En av våldtäkterna ska, enligt polisanmälan, ha ägt rum 2004 och skett medan kvinnan var medvetslös. 

De tre övriga kvinnorna som riktar anklagelser mot Masterson tillhör samma scientologkyrka som tv-stjärnan, men ska ha tystats ned av kyrkan när anklagelserna först dök upp.

Danny Masterson nekar själv till anklagelserna. I ett uttalande till TMZ säger han sig vara besviken på Netflix beslut att sparka honom.

"Anses skyldig när man anklagas"

- Jag är förstås besviken på Netflix beslut att skriva ur mig ur serien. Jag har nekat till de här galna anklagelserna från första början. Polisen utredde dem för mer än 15 år sedan och slog fast att de inte hade någon grund, säger han och lägger till: 

– Jag har aldrig åtalats för ett brott, och ännu mindre dömts för ett. I det här landet anses man oskyldig till motsatsen bevisats. Men nu, i rådande klimat, verkar det som att man anses skyldig samtidigt som man anklagas.

Danny Masterson gjorde sin sista dag på inspelningsplatsen för "The Ranch" under måndagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.