Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tv-stjärnan åtalas
för 19 sexbrott

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Coronation Street"-stjärnan Michael Le Vell är misstänkt för 19 sexbrott.
Foto: Justin Goff/Goffphotos

Såpoperalegendaren Michael Le Vell, 48, åtalas för 19 sexbrott.

I ett av fallen anklagas han för våldtäkt av barn, rapporterar BBC.

"Coronation Street"-stjärnan Michael Le Vell - för följare av serien mer känd som mekanikern Kevin Webster - misstänks för en rad sexbrott.

I nio års tid misstänks han ha förgripit sig på såväl barn som vuxna kvinnor, och anklagas för sex våldtäktsfall, sex fall som innefattar sexuella övergrepp och sju fall av sexuella övergrepp mot barn.

Bevisen tillräckliga

Le Vell misstänktes för sexbrott redan år 2011, men förundersökningen lades då ner på grund av bristande bevisning. Nu anses dock bevisen vara tillräckliga.

– Jag har granskat bevisen noggrant, och kommit fram till att det finns tillräckliga bevis, och ligger i allmänhetens intresse att väcka åtal mot Turner, bland annat för våldtäkt av barn, säger riksåklagarens chefsrådgivare Alison Levitt till BBC.

Michael Le Vell har fått order om att inställa sig i rätten den 27 februari.

Stängs av från serien

En representant för ITV, som visar "Coronation Street", berättar för BBC att Michael Le Vell kommer att stängas av från serien på obestämd tid.

– Med tanke på den allvarliga karaktären i det här fallet kommer Michael Le Vell inte att medverka i Coronation Street under den tid rättsprocessen pågår, säger representanten till BBC.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.