Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tv-programmet läggs ner – efter deltagarens död

Brittiska tv-programmet ”The Jeremy Kyle show” läggs ner – efter att en deltagare gått bort strax efter en inspelning av programmet. Foto: Youtube
Foto: Youtube

Brittiska tv-programmet ”The Jeremy Kyle show” läggs ner – efter att en deltagare gått bort strax efter en inspelning av programmet, skriver The Sun.

”The Jeremy Kyle show” ställdes in akut efter dödsfallet, och kommer nu inte få fortsätta sändas överhuvudtaget, åtminstone inte förrän det gjorts en utredning.

– Det är allas värsta mardröm, och något som tas extremt seriöst av alla inblandade, säger en uppgiftslämnare till den brittiska tidningen.

Det brittiska tv-programmet ”The Jeremy Kyle show” har drabbats av en svår tragedi, när en av deras gäster gått hastigt bort, kort efter att ha medverkat i produktionen.

Programmet går ut på att olika gäster får diskutera och konfrontera problem i sina liv. Ämnen som sex, droger, romantiska relationer och familjeförhållanden är problem tas upp i programmet med jämna mellanrum.

Nu har cheferna på ITV beslutat att kommande avsnitt av programmet ställs in – och att hela ”The Jeremy Kyle show” läggs ner på kanalen, efter tragedin.

Inspelningarna läggs på is

Efter dödsfallet ersattes programmet snabbt av ”Dickinson's real deal” i tv-tablån, och nu kommer det alltså fram att hela showen läggs ner tills vidare.

– ITV kommer inte visa avsnittet där personen är med. Givet hur allvarlig incidenten är, så har ITV bestämt att lägga både inspelningarna och sändningarna av ”The Jeremy Kyle show” på is.

En uppgiftslämnare i tv-branschen menar att alla är upprörda över det som har hänt.

– Det är allas värsta mardröm, och något som tas extremt seriöst av alla inblandade. Jeremy och teamet är väldigt stolta över programmet och den hjälp som gästerna får efteråt, och under fjorton år på tv så har det aldrig skett en sådan här incident förut. Det är väldigt sorgligt, men det är klart att alla förstår att en undersökning behövs göras innan det kan tas några fler beslut för framtiden, säger uppgiftslämnaren till The Sun.