Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilens son fortsatt sjuk – uppmanar andra: ”Behåll lugnet”

Foto: Privat

My Martens 9-årige son Ludvig har legat sjuk – i vad som antas vara corona – i nästan två veckor.

Nu berättar tv-profilen och bloggaren om sin oro i karantän men uppmanar samtidigt andra vuxna till lugn:

– En panikslagen förälder gör mer skada än nytta, säger hon.

När 9-åriga Ludvigs symptom uppdagades sökte sig My Martens med sonen till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm. Eftersom vården hushåller med coronatester togs beslutet att testa Ludvig för andra tänkbara sjukdomar – för att på så vis kunna utesluta eller bekräfta dem.

Dagen efter ringde läkaren med beskedet – Ludvig har ”med stor sannolikhet” corona.

Nu har det gått tolv dagar sedan sonen insjuknade och My Martens är djupt orolig.

– Jag upplever inte att det blir varken bättre eller sämre med Ludvig. Det var en kväll där det blev en försämring där jag upplevde att hans andning blev lättare och han blev mer andfått och då blev jag så klart jätteorolig, säger hon.

Ludvig behandlas nu med bland annat astmamediciner för att kunna andas normalt. På rekommendationer av sjukvården håller dom sig isolerade – men desto mer tiden går – desto oroligare blir My Martens:

– Hur länge kan man gå med feber innan det blir farligt, när går det över till lungorna?

Uppmaningen: ”Påminner mig själv

På sin blogg och i sina sociala medier delar My Martens med sig om tillvaron i karantän och sin egen oro som mamma. Hon berättar att hon överrösts av kommentarer och DM av följare i liknande situationer.

I oroliga tider är det ännu viktigare att agera förnuftigt poängterar tv-profilen – och uppmanar alla att följa sjukvårdens rekommendationer.

– Försök behåll lugnet. En panikslagen förälder gör mer skada än nytta – och det påminner jag mig själv om mycket. Vi försöker göra det bästa av karantäntiden, ser på film, tänder ljus, lagar goda mellanmål och försöker hålla humöret uppe.

My Martens misstänker att hon själv redan haft corona – då hon för drygt en månad sedan fick akut hög feber, blev medvetslös och fördes till sjukhus i ambulans. Då diagnosticerades hennes tillstånd som en influensa.

Ludvig däremot är inskriven som coronapatient.

– Men han är inte med i statistiken då han inte fick göra testet när han insjuknade. Och då undrar man hur många andra som har fått samma svar som vi? Ganska många, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.