Tv-profilens mörka tid – låg med 700 män

Tv-profilen Belinda Rygier.
Foto: Instagram

När tv-profilen Belinda Rygiers sexmissbruk var som värst letade hon efter en sexpartner i mataffären. 

Då visste hon inte att det var just missbruk hon led av och vändningen kom när hon mötte en våldsam man.

– Jag tänkte: Jag måste hjälpa mig själv. Det är här min resa började, säger hon till Daily Mail Australia.

Belinda Rygier, 38, som tidigare sökt kärleken i den australienska versionen av ”Bachelor”, har tidigare öppnat upp om sitt svåra sexmissbruk och att hon legat med 700 män. 

Nu berättar hon för Daily Mail om en kväll då allt gick åt helvete – en kväll som också var början på vändningen i livet. I dag driver hon ett eget företag där hon hjälper andra människor som drabbats av sexmissbruk. 

När det var som värst dissade Belinda Rygier sina vänner under utekvällar för att i stället gå och ha sex. Ibland försökte hon även hitta någon att ligga med i mataffären. 

Men tv-profilen förstod inte själv att hon hade ett missbruk innan hon mötte en man som var våldsam.

– När han puttade mig nedför trappan och låste in mig i garaget så fick jag en blåtira och jag trodde att min hand var bruten. Det var rätt illa. Jag gick till jobbet och de skickade hem mig. Polisen kom till mig och sa att eftersom att han hade ett rivsår från min ring, efter att jag försökte få bort honom från mig, så kunde vi båda åka in i fängelse på grund av våld i hemmet, säger Belinda Rygier till Daily Mail Australia. 

Och det mötet med polisen förändrade allt. 

– Det var vändpunkten. Jag tänkte: Jag måste hjälpa mig själv. Det är här min resa började och det var en väldigt snabb förvandling. När du väl har bestämt dig så händer det väldigt fort, säger hon till tidningen. 

https://www.instagram.com/p/ChbuR6QPdPW/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Så vände hon livet – gick i terapi 

Belinda Rygier började gå i terapi och tog tag i ärr från sin barndom och undvikande anknytning. 

– Sex är det enda beroendet jag har fallit för eftersom att det fick mig att känna mig älskad. Kärlek var verkligen vad som saknades i mitt liv, säger hon till Daily Mail Australia.

Den största ångern hon har från den perioden är att hon var älskarinna till flera män. Tanken på en man som ville förstöra sitt äktenskap för henne var rätt lockande. I slutändan lämnade männen ändå sina kvinnor – men av andra anledningar. 

Till de som lider av sex- eller porrmissbruk har Belinda Rygier ett råd. 

– Du måste läka dina sår, du måste älska dig själv, du måste förstå vilken typ av anknytning och kärleksspråk du har för att kunna läka. 

https://www.instagram.com/p/CgiHMFePuc1/?utm_source=ig_web_copy_link
Bachelorns starka budskap bakom tatueringen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.