En brand startade under eftermiddagen i tv-profilen Aina Lesses lägenhet. Foto: Ylwa YngvessonEn brand startade under eftermiddagen i tv-profilen Aina Lesses lägenhet. Foto: Ylwa Yngvesson
En brand startade under eftermiddagen i tv-profilen Aina Lesses lägenhet. Foto: Ylwa Yngvesson
Hon hade precis flyttat in i lägenheten – när kylskåpet började brinna. Foto: Ylwa YngvessonHon hade precis flyttat in i lägenheten – när kylskåpet började brinna. Foto: Ylwa Yngvesson
Hon hade precis flyttat in i lägenheten – när kylskåpet började brinna. Foto: Ylwa Yngvesson

TV-profilens lägenhet i brand: "Slog ut lågor"

Publicerad

En brand startade under eftermiddagen i tv-profilen Aina Lesses lägenhet.

Hon hade precis flyttat in i lägenheten – när kylskåpet började brinna.

– Det bara slog ut lågor. Det brann på riktigt, säger Aina Lesse, 24.

Det var vid 16-tiden i eftermiddag som Aina Lesse precis var klar med sin lägenhetsflytt i centrala Stockholm. Men när hon satt sig ner för att ta det lugnt – så började det brinna under kylskåpet.

– Jag hade hunnit sitta i soffan i tio minuter när jag kände att det luktade rök. Och då ser jag att det brinner under kylen. Det bara slog ut lågor och jag tänkte att det brinner på riktigt, säger hon.

Aina Lesse ringde 112 inifrån lägenheten – och räddningspersonalen beordrade henne att gå ut på gatan.

– De kom med fullstyrka. Det var två ambulanser och två brandbilar här. Det var rökfyllt i trapphuset och det var rök överallt. Då hade det börja brinna under kylen och på golvet, säger Aina Lesse.

 

LÄS MER: Gunilla Persson i storbråk med Aina Lesse

 

Ingen person skadades i branden och en halvtimme senare var lågorna släckta. Men Aina Lesse var ändå tagen efter den dramatiska händelsen:

– Jag blev så stressad och rädd. Efteråt var jag lite skakad. Men jag var mest rädd för att mina möbler skulle brinna upp men det gjorde de inte. I stället får jag nu en ny kyl, och det är jag glad för.

 

 

 

 

 

Aina Lesse var skakad

Det är fortfarande oklart varför branden startade – men Aina tror det kan ha att göra med hur kylen kopplades in i eluttaget under flytten.

– Vi kanske gjorde något fel där, säger hon.

 

LÄS MER: Aina Lesse och "Idol"-Ludvig gör slut

 

Aina Lesse slog igenom i skandalserien "Paradise Hotel" och driver sedan dess en stor blogg där hon skriver om sitt liv.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag