TV3-snickaren Björn Christiernsson har fått nog av gliringarna.TV3-snickaren Björn Christiernsson har fått nog av gliringarna.
TV3-snickaren Björn Christiernsson har fått nog av gliringarna.
Nu vill han att föräldrar ska sluta kritisera andra föräldrar. Foto: Foto: Tv4 / FOTO: TV4 PRODUKTBILDNu vill han att föräldrar ska sluta kritisera andra föräldrar. Foto: Foto: Tv4 / FOTO: TV4 PRODUKTBILD
Nu vill han att föräldrar ska sluta kritisera andra föräldrar.  Foto: Foto: Tv4 / FOTO: TV4 PRODUKTBILD

Tv-profilens kritik till andra föräldrar

Publicerad

TV3-snickaren Björn Christiernsson har fått nog av gliringarna.

Nu vill han att föräldrar ska sluta kritisera andra föräldrar.

"Nu blir det förhoppningsvis slut på präktiga råd och tips från brorduktiga föräldrarna", skriver han på sin blogg.

Tv-snickaren Björn Christiernsson, 41, som just nu är aktuell med TV3-programmet "Kan vi hjälpa till", har tröttnat på andra föräldrars gliringar om hur han sköter sina barn.

På sin blogg skriver han om hur han själv resonerar kring att låta sina barn vara ute i solsken - och att andra måste sluta kommentera det.

Enligt en studie Björn Christiernsson tagit del av, och som han lägger upp på bloggen, ska sol i rätt mängd vara bra för vår hälsa.

"Jag hörde talas om denna studie för runt fyra år sedan och att just sol i lagom mängd är viktigt för vår hälsa. Men sen har det varit tyst på den fronten, och jag har uppriktigt varit orolig för att slutsatsen skulle ha ändrats till det som av många, påstås i dag, nämligen att solen mest bara är av ondo", skriver Björn Christiernsson på bloggen.

 

 

LÄS MER: Björn Christiernssons kritik mot TV4:s "Äntligen hemma"

 

 

Snickar-Björn: "Dumma kommentarer"

Snickar-Björn skriver att friluftslivet är viktigt för hans familj och att barnen därför får en hel del sol på sig.

"Våra barn har skyddats från solen när de varit väldigt små, men ju äldre desto mer sol har de exponerats för. Våra barn har även ganska mycket pigment i huden så även då de vistas lagom i solen, enligt våra mått mätt, så blir de ganska bruna".

 

 

LÄS MER: Kollegerna går till angrepp mot Martin Timell

 

 

På grund av detta har han och hans fru tvingats ta emot pikar och dumma kommentarer, men i och med den nya studien hoppas Björn Christiernsson att det nu är slut med det.

"Detta har då medfört gliringar och andra dumma kommentarer från andra föräldrar, då deras fina barn minsann fortfarande är kritvita trots att vi är i mitten av Augusti. Men nu blir det förhoppningsvis slut på präktiga råd och tips från brorduktiga föräldrarna i denna diskussion", skriver han på sin blogg.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag