Erica Mahnkopf.Erica Mahnkopf.
Erica Mahnkopf.
Köttbonden Marcus Sjöberg, 38. Foto: TV4Köttbonden Marcus Sjöberg, 38. Foto: TV4
Köttbonden Marcus Sjöberg, 38. Foto: TV4

Tv-profilens ilska mot TV4 efter inspelningen

Publicerad

Erica Mahnkopf, 27, letar efter kärleken i köttbonden Marcus Sjöberg, 38.

Men det har sitt pris. Produktionen var inte vad hon förväntade sig – och nu ångrar hon sin medverkan i TV4-programmet.

– ”Bonde söker fru” är ju inte vad jag trodde att det skulle vara, säger hon till Hänt.

Köttbonden Marus Sjöberg, 38, kan ha hittat sin kärlek i  brevskrivaren Erica Mahnkopf, 27. Men trots att "Bonde söker fru"-tittarna får följa parets resa att bli ett par, ångrar Erica Mahnkopf sin medverkan i TV4-programmet.

– ”Bonde söker fru” är ju inte vad jag trodde att det skulle vara. Hade jag vetat att det skulle vara så här hade jag faktiskt aldrig varit med. Jag ångrar min medverkan i programmet, det gör jag ju, säger hon till Hänt.

 

LÄS MER: Snyggbondens sårande kärlekssvek

 

Tvingades uppsöka psykolog

Problemet: Produktionen. 

27-åringen menar nu att det som visas för tittarna är långt ifrån verkligheten och berättar att hon tvingats ta hjälp av en psykolog för att hantera de 44 minuterna långa avsnitten.

– De första avsnitten var jättejobbiga, men nu känns det bättre. Jag ser ju hur de har gett alla olika roller. Jag fick vara den som skulle vara lite kaxig och lite självsäker. Jag fick prata med TV4:s psykolog för jag mådde jättedåligt. Efter första avsnittet tänkte jag ”det här kommer jag aldrig överleva”. Men nu har jag vant mig, säger hon till tidningen.

 

LÄS MER: Hemliga spelet bakom bondens slutdejt

 

TV4 styr produktionen av "Bonde söker fru" 

Erica Mahnkopf menar också att TV4 styr händelserna bakom "Bonde söker fru" och får deltagarna att framstå i en dager som inte är sanningsenligt. 

TV4:s pressansvariga Clara Tengblom svarar på kritiken och menar att det är så här en tv-produktion kan upplevas för ovana personer.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag